Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 15:10

Πανηγυρίζει ο Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών

ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Σήμερα 8 Νοεμβρίου, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, πανηγυρίζει στη Λάρισα ο Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών (στο παλαιό κοιμητήριο).

Χθες Τετάρτη βράδυ εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Σήμερα το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα και ώρα 5 θα ψαλεί ο μεθέορτος εσπερινός της εορτής μετ’ αρτοκλασίας, και στη συνέχεια ο παρακλητικός κανών των Αρχαγγέλων. Το βραδάκι και ώρα 8.30 μ.μ, θ’ αρχίσει ιερά αγρυπνία, με Όρθρο, όπου θα ψάλουν τα «ΧΑΙΡΕ» προς τους Παμμεγίστους Ταξιάρχας Μιχαήλ και Γαβριήλ μετ' αρτοκλασίας και θ' ακολουθήσει η θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.

 

Παράκληση στον Αγιο Χαράλαμπο

Κάθε Πέμπτη στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Λάρισας τελείται η παράκληση του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια της παράκλησης θα τίθεται προς προσκύνηση μικρό τεμάχιο του ιερού του λειψάνου.

 

Αγρυπνία στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής

Ιερά αγρυπνία για την Ιερά Μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και από ώρα 20:00 έως 00:30 στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής. Η αγρυπνία θα τελεσθεί κατά την Αγιορείτικη Τάξη και θα περιλαμβάνει τις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, της Λιτής μετ’ αρτοκλασίας, του Όρθρου της Εορτής και εν συνεχεία τη Θεία Λειτουργία. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στην Ιερά Αγρυπνία και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Θεία λειτουργία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Πανηγυρική θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (Δαόχου 36 – Νεάπολη, όπισθεν του Αστυνομικού μεγάρου) θα τελεστεί την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του ιερού Χρυσοστόμου, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι πιστοί της πόλης να παραστούν στην πανηγυρική λατρευτική σύναξη.

 

Μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών

Συνεχίζονται τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για δωδέκατη συνεχή χρονιά, στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με ομιλητή τον θεολόγο και δάσκαλο κ. Επαμεινώνδα Μανδηλά, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Θρησκευτική συμβολική γλώσσα και κατήχηση».

 

Μνημόσυνο για τους σύγχρονους Ιεραποστόλους στην Αφρική

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»

Tιμώντας τη μνήμη του προστάτου της, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η «Πορεία Αγάπης» θα τελέσει θεία λειτουργία (μετ’ αρτοκλασίας) και Ιερό μνημόσυνο, όπως κάθε χρόνο, για τους κεκοιμημένους σύγχρονους Ιεραποστόλους στην Αφρική (Θεοδώρου, Νεκταρίου και Ιγνατίου Αρχιερέων, Κοσμά, Χρυσοστόμου, Χριστοφόρου, Χαρίτωνος Ιερομονάχων, καθώς και των Ιερομονάχων π. Αθανασίου Μυτιληναίου (πνευματικού ιδρυτού του Συλλόγου) και π. Σεραφείμ Δημοπούλου, (γνωστού για την αγάπη του και τη συνδρομή του προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα) στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δοθεί το κέρασμα που ετοίμασαν οι εθελόντριες κυρίες, στα νέα γραφεία του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου (Ηπείρου 79-83, πλησίον του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, παραπλεύρως του Συλλόγου Πολυτέκνων ν. Λαρίσης και περιχώρων). Προσκαλούνται τα μέλη της « Πορείας Αγάπης», οι συνεργάτες και οι φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα, να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο.

 

Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίων Αγιάς

Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Νεκταρίου θα τελεσθεί σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αγίων Αντωνίων Αγιάς.

 

Κήρυγμα στους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες

Κάθε Πέμπτη, στις 5 μ.μ., πραγματοποιείται εσπερινό κήρυγμα στον Ι.Ν. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης από τον π. Ραφαήλ με θέμα "Διάλογοι Σωτηρίας". Προηγείται η παράκληση στους Αγίους και οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνούν τμήμα της τιμίας κάρας του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο θεολόγο - νομικό, μέλος της αδελφότητος θεολόγων «ο ΣΩΤΗΡ», με θέμα: «Θησαυροφυλάκιον αρετών».

 

Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως

Αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, εορτή του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, πανηγυρίζει το καθολικό της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού.

Σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου παραμονή της εορτής, στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ`αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής από τις 7.30 π.μ. θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στο τέλος θα διαβαστεί το Ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα ανήμερα της εορτής, στις 5.00 θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του αγίου Νεκταρίου.

Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση μικρό τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

 

Το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στον Αγιο Αχίλλιο

Αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως, του θαυματουργού, και πανηγυρίζει το παρεκκλήσιο του Αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα:

–Σήμερα Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας.

–Αύριο Παρασκευή 7.30 – 10.00 το πρωί, θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος του Αγίου και η Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Θα διαβαστούν και τα Κόλλυβα του Αγίου Νεκταρίου. Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Αγιο Νεκτάριο.

ΝΑ σημειωθεί ότι σε όλες τις ιερές Ακολουθίες θα τίθεται προς προσκύνηση τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

 

Γιορτάζει ο Αγιος Νεκτάριος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου

Στον Ι. Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου Λαρίσης πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγ. Νεκταρίου (στην οδό Ερετρίας) και θα πραγματοποιηθούν οι έξης λατρευτικές εκδηλώσεις:

Σήμερα Πέμπτη στις 5 μ.μ. πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός και αρτοκλασία. Αύριο Παρασκευή το πρωί 7.30-10.00 ο όρθρος και η πανηγυρική θεια λειτουργία. Το απόγευμα στις 5 μεθεόρτιος εσπερινός, παράκληση, λιτάνευση του ιερού λειψάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του I.Ν. Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης και το ύψωμα του Αγ. Νεκταρίου.

Το λείψανο του Αγίου θα παραμείνει εντός του παρεκκλησίου σήμερα και αύριο προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Αστική συγκοινωνία Νο 4 στάση Καραγάτση και Ψυχάρη.

 

Ο Αγιος Νεκτάριος τιμάται στη Νίκαια

Εορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκτάριου στη Νίκαια.

Σήμερα το απόγευμα, παραμονή της εορτής, στις 17.00, θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, από τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως.

Αύριο το πρωί, από τις 7.30 έως τις 10.00 θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η τελετή του υψώματος του Αγίου. Το απόγευμα στις 17.00 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και θα ψαλεί η παράκλησις του Αγίου Νεκτάριου.

 

Η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στον Προφήτη Ηλία

Πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου η Ενορία του Προφήτη Ηλία Λαρίσης τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, το απόγευμα στις 5.00, θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός, ενώ αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μνήμη Αγίου Νεκταρίου στην Αγία Αικατερίνη

Με όρθρο και Θ. Λειτουργία αύριο το πρωί θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στο Αλκαζάρ. Το βράδυ (8:30 - 00:45) θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου ως ακολούθως: Ανάγνωση Θείας Μεταλήψεως, εσπερινός, παράκληση στην Παναγία Γοργοϋπήκοο, όρθρος, πολυέλαιοι και θεία λειτουργία.

 

Γιορτάζει ο Αγ. Νεκτάριος στη Νίκη Λάρισας

Εορτάζει αύριο Παρασκευή 9 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου στη Νίκη Λάρισας. Την παραμονή της εορτής, σήμερα Πέμπτη και ώρα 5.00 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ αύριο Παρασκευή, ανήμερα της εορτής, και ώρα 7.30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και το ύψωμα του Αγίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass