Ενημέρωση για τα μεταναστευτικά πουλιά

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 16:48

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Τέσσερα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου – Δέλτα Πηνειού επισκέφθηκαν προ ημερών το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πουλιών 2018, έπειτα από πρόσκληση των διδασκόντων του σχολείου.


Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης προχώρησε σε παρουσίαση με θέμα «Τα μεταναστευτικά πουλιά», η οποία αποτελούσε προσφορά της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της οργάνωσης «Birdlife International», που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον. Στην παρουσίαση αναφέρθηκαν σύντομα στοιχεία ανατομίας και βιολογίας των πουλιών, αλλά και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά τη μετανάστευσή τους, δίνοντας το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές όπου φωλιάζουν, αναπαράγονται και σταματούν για τροφή και ξεκούραση, όπως ο υγρότοπος της Κάρλας.
Παράλληλα, διοργάνωσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ογδόντα τέσσερις μαθητές και πέντε εκπαιδευτικούς, με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τα μεταναστευτικά πουλιά και το ταξίδι της μετανάστευσης. Μέσα σ’ ένα πλαίσιο παιγνιώδες, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό υλικό «Ανακαλύπτοντας τη φύση της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου», οι μαθητές εξοικειώθηκαν με τις φωνές τεσσάρων πουλιών (σταβλοχελίδονου, μαυροπελαργού, αργυροπελεκάνου, συκοφάγου), παρακολούθησαν σύντομο βίντεο, με θέμα «Το ταξίδι των μεταναστευτικών πουλιών», ενώ ακολούθησε εργαστήρι χειροτεχνίας, κατά το οποίο έφτιαξαν μάσκες αργυροπελεκάνου και μαυροπελαργού, χωρίστηκαν σε ομάδες, επέλεξαν το κάλεσμα ενός είδος πουλιού και συμμετείχαν σε θεατρικό παιχνίδι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass