Γεύσεις Κρήτης στην καρδιά της Θεσσαλίας

*ΑΝΟΙΞΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ, ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ *ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 15:00

Η Λάρισα φιλοξενεί από χθες παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, σε μια μεγάλη έκθεση που λειτουργεί στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.

Η ταυτότητα της Κρητικής γης και των καρπών της, παρουσιάζεται σε όλο της το μεγαλείο, από σαρανταπέντε εκθέτες που προέρχονται από κάθε γωνιά της, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων, όπως λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, παξιμάδια, μέλι, ρακί, κρασί, καπνιστά κρεατικά, κρητικό απάκι, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια κ.ά., τα οποία μπορούν να δοκιμάσουν οι πολίτες και να γνωρίσουν τις γεύσεις τους.

Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας που πραγματοποιούν Κρητικοί παραγωγοί, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Λάρισα, στοχεύοντας τη Θεσσαλική αγορά.

Η ίδια έκθεση πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκει μεγάλη απήχηση από επιχειρηματίες και καταναλωτές.

«Ανοίγουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους Θεσσαλούς, για γνωριμία, συνεργασία και αμφίδρομη στήριξη της προώθησης των προϊόντων των δύο περιοχών», δήλωσε στην «Ε» ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης Νεκτάριος Σερμάκης, ερωτηθείς για την επιλογή της Λάρισας και τους στόχους αυτής της δράσης.

Επίσης επισήμανε ότι: «Απευθύνουμε κάλεσμα συνεργασίας, στους τοπικούς φορείς, παραγωγούς και επιχειρηματίες, να ενισχύσουμε τη διάθεση των τοπικών μας προϊόντων και αντίστοιχα να έρθουν οι Θεσσαλοί στην Κρήτη, σε μια αγορά 700.000 κατοίκων και 3 εκατομμυρίων τουριστών».

Αν και τα περίπτερα της έκθεσης λειτουργούν από χθες, τα επίσημα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειο Κόκκαλη και άλλους επισήμους.

Θα παραμείνει στη Λάρισα, μέχρι την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, και θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες από 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθούν παράλληλα, πλούσιες μουσικοχορευτικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση που τιτλοφορείται «Κρήτη, η Μεγάλη Συνάντηση και Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας», διοργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΡΗΤΗ:

ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Μπουτίνας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μιλώντας στην «Ε» για την έκθεση, ανάφερε, μεταξύ άλλων ότι «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύοντας να ενθαρρύνει και να στηρίξει την έναρξη μια νέας συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλών και Κρητικών παραγωγών και επιχειρηματιών, μελετά τη δυνατότητα να οργανώσει σχετική ημερίδα, ενώ παράλληλα σχεδιάζει μια σειρά επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass