Μειώνεται 12% η τιμή νερού σε Νίκαια και Νέες Καρυές

ΑΠΟ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 – ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:45

Κατά 12% θα μειωθεί η τιμή του νερού ύδρευσης, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, σε καταναλωτές του Δήμου Κιλελέρ που τροφοδοτούνται από την Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης- Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ).

Αυτό επιτεύχθηκε, μετά την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου και του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, προέδρων της ΔΕΥΑΚ και ΔΕΥΑΛ αντίστοιχα, που αφορά στην εξόφληση του χρέους που είχε Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Κιλελέρ (ΔΕΥΑΚ) προς τη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης- Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), από την οποία απορρέει και η μείωση της τιμής του νερού.

Η παλαιότερη σύμβαση που είχε συνάψει η ΔΕΥΑΚ το 2013, στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ, με τη ΔΕΥΑΛ, αφορούσε εξόφληση χρέους ύψους 800.000 ευρώ, εντός μίας πενταετίας, το οποίο σήμερα έχει μειωθεί στο ελάχιστο, με τον δήμαρχο Κιλελέρ να εγγυάται και να υπογράφει ότι μέχρι 31-12-2018 δεν θα υπάρχει οφειλή.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο κ. Νασιακόπουλος: «Μετά από μια σωστή διαχείριση τεσσάρων ετών της ΔΕΥΑΚ και μετά τη λήξη της συμφωνίας που προϋπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή Κιλελέρ, καταφέραμε να μηδενίσουμε, μέσα στο χρονικό περιθώριο της συμφωνίας, το χρέος της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΥΑΛ.

Στη νέα συμφωνία που υπογράψαμε με τη ΔΕΥΑΛ, και αντικαθιστά την παλαιά, βεβαιώνουμε ότι το υπόλοιπο του χρέους που έχει απομείνει, θα εξοφληθεί μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, με το όφελος αυτής να μετακυλίεται στους πολίτες του Δήμου Κιλελέρ.

Συγκεκριμένα το όφελος θα είναι η μείωση της τιμής του νερού ύδρευσης κατά 12% από τον νέο χρόνο, στις τοπικές κοινότητες Νίκαιας και Νέων Καρυών, του Δήμου Κιλελέρ και αναλυτικότερα οι καταναλωτές θα πληρώνουν 0,88 ευρώ το κυβικό αντί του ενός ευρώ που πληρώνουν τα τελευταία χρόνια μέχρι σήμερα».

Με το πέρας της υπογραφής οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το άριστο επίπεδο συνεργασίας των δύο Δήμων και ειδικότερα των δύο ΔΕΥΑ, προς όφελος των πολιτών.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το 2013 η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ για να εξοφλήσει το συσσωρευμένο ποσό των οφειλών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΥΑΛ, το οποίο ανερχόταν στις 800.000 ευρώ, αποφάσισε την αύξηση της τιμής του νερού στις τοπικές κοινότητες που υδροδοτούνταν από αυτήν. Το ποσό της αύξησης προοριζόταν για την κάλυψη των οφειλών.

Η νέα δημοτική αρχή έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση της τιμής του νερού και με διαχείριση της προηγούμενης συμφωνίας και βάσει αποδεκτών οικονομικών προτύπων κατάφερε την προϋπάρχουσα (πριν το 2013) οφειλή να την ελαχιστοποιήσει μέχρι σήμερα και με άμεσο στόχο να τη μηδενίσει στις 31 Δεκεμβρίου του 2018.

Αυτές οι στοχευμένες ενέργειες έδωσαν τη δυνατότητα στον δήμαρχο Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλο να διαπραγματευτεί, και εν τέλει να υπογράψει με τη ΔΕΥΑΛ νέα προγραμματική σύμβαση, πολλαπλά επωφελής και για τα δύο μέρη γιατί αφενός διασφαλίζονται τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΛ χωρίς καμία οικονομική απώλεια για την επιχείρηση, και από την άλλη οι καταναλωτές των δύο τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ θα γίνουν αποδέκτες της ευνοϊκής σύμβασης, με μείωση του κόστους του νερού.

Η νέα προγραμματική σύμβαση υπεγράφη χθες στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη (εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων όσο και από αυτό του Δήμου Κιλελέρ) όπου παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Θεόδωρος Καφφές, ο γενικός διευθυντής Δ. Σαββοργιανάκης, ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Ιωάννης Παπακανάκης, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Κιλελέρ Στ. Καραφέριας, η νομική σύμβουλος της ΔΕΥΑΛ Αθανασία Μαυραντζά και ο υπεύθυνος Τύπου του Δήμου Λαρισαίων Αρης Ψύχας.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass