Κλείνουν το Δημαρχείο Τυρνάβου για τα καζάνια!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΑΥΡΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΜΒΥΚΟΥΧΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΕΙΟ»

Δημοσίευση: 08 Νοε 2018 22:00

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες το βράδυ η δημοτική αρχή του Τυρνάβου στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα της απόσταξης ώστε οι διήμεροι αμπελουργοί να ανάψουν τα καζάνια.

Σήμερα κλειστές θα παραμείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες του δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο δήμαρχος κ. Παν. Σαρχώσης συγκαλεί αύριο το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

«Το μαχαίρι έφτασε στο κόκκαλο» για τον δήμαρχο Τυρνάβου, ο οποίος κάτω από την πίεση της αναμονής των λύσεων -παρά τις συνεχείς υποσχέσεις- συγκάλεσε χθες τη δημοτική του ομάδα και μετά από μαραθώνια συνεδρίαση προειδοποίησε με ξεκάθαρο τρόπο τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι το ζήτημα της απόσταξης του τσίπουρου πρέπει να λυθεί τώρα και οι διήμεροι αμπελουργοί πρέπει φέτος να κάνουν την απόσταξη όπως πέρυσι.

Φαίνεται ότι ο κ. Σαρχώσης εξάντλησε όλα τα αποθέματα υπομονής του προς εκείνους, που εβδομάδες τώρα από την κεντρική εξουσία του υπόσχονταν ότι το ζήτημα θα λυθεί και θα ισχύσει το περσινό καθεστώς.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Τυρνάβου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη οι διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου θα παραμείνουν κλειστές ενώ συγκαλείται αύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κακά μαντάτα η συνεχιζόμενη καθυστέρηση και για τους οι διήμερους παραγωγούς – αμπελοκαλλιεργητές, οι οποίοι βλέπουν εβδομάδες τώρα να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιακών παραγόντων για το πώς και αν θα βράσουν φέτος τα στέμφυλα για την απόσταξη του τσίπουρου.

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο «Εμμανουήλειο» Πνευματικό Κέντρο κοινή σύσκεψη των μελών του συλλόγου αμβυκούχων και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Οι διοικήσεις των συλλόγων κρίνουν απαραίτητη τη συμμετοχή όλων των αμπελοκαλλιεργητών στη συνέλευση γιατί όπως υποστηρίζουν το ζήτημα της απόσταξης είναι ζήτημα επιβίωσης για την καλλιέργεια.

Η ΔΗΛΩΣΗ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Αναλυτικότερα ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης με δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει:

«Όπως γνωρίζετε μετά από πολλές προσπάθειες έγινε εφικτό από την Τρίτη 30-10-18 να εκδίδονται άδειες απόσταξης από το Τελωνείο με βεβαιώσεις που δίνονταν από τον Δήμο Τυρνάβου.

Μετά όμως από την εγκύκλιο ΔΕΦΚΚΦ Β 1160300 2018 διεκόπη η συνέχιση αυτής της διαδικασίας και οδηγήθηκε σε αδιέξοδο η φετινή αποστακτική περίοδος.

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, της ΑΑΔΕ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του βουλευτή κ. Νίκου Παπαδόπουλου και εμού.

Στη σύσκεψη αυτή διερευνήθηκε η δυνατότητα εύρεσης λύσης. Οι παρευρισκόμενοι μετά από εξαντλητική συζήτηση κατέληξαν να προωθήσουν τα συμπεράσματά τους στις πολιτικές ηγεσίες των δύο υπουργείων με σκοπό την οριστική λύση του θέματος.

Μέχρι τώρα όμως δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και καμία πρόταση δεν προχώρησε.

Είχα δηλώσει πως τα χρονικά περιθώρια είχαν εξαντληθεί. Θεωρώ πως η συζήτηση έχει ολοκληρωθεί και έχουν διατυπωθεί προτάσεις επίλυσης. Τώρα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση. Η πολιτική ηγεσία να δώσει λύση ώστε άμεσα να ξεκινήσει η αποστακτική περίοδος. Διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία. Να τα ενεργοποιήσει ώστε να διασφαλιστεί ομαλά για φέτος η απόσταξη των αποθηκευμένων στέμφυλων.

Από κει και πέρα δεν θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη του για άλλη μια φορά το θέμα της απόσταξης, όπως γίνεται τόσα χρόνια. Ευθύνες υπάρχουν σε όλους. Όλοι γνωρίζουν και κυρίως οι άμεσα εμπλεκόμενοι το ενδεχόμενο αδιέξοδο που θα δημιουργούνταν.

Αφού λυθεί το πρόβλημα για φέτος, αμέσως από την επόμενη μέρα εγώ θα ξεκινήσω τη διαδικασία εξεύρεσης μόνιμης και βιώσιμης λύσης. Γιατί το πρόβλημα ακουμπάει πλέον την αμπελοκαλλιέργεια του Δήμου Τυρνάβου που αποτελεί τον σκληρό πυρήνα της οικονομικής ζωής του τόπου.

Ζητώ την κατανόηση από τους πολίτες για όσα πιθανά προβλήματα θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου αλλά πιστεύω πως όλοι πλέον θα πρέπει να φανούν αλληλέγγυοι, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε για άμεση λύση.

Επίσης συγκαλώ έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Παρασκευή το βράδυ, 9 Νοεμβρίου, για συζήτηση του θέματος αν μέχρι τότε δεν υπάρξει θετική εξέλιξη».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass