Αλλάζει η συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ – ΤΑ ΕΡΓΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:00

«Δεν επιλέγουμε να αναπλάσουμε μερικούς δρόμους, αλλά να παρέμβουμε σε όλη τη συνοικία, όπως έγινε και σε άλλες συνοικίες με τα έργα της ΔΕΥΑΛ» τόνισε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης υπογράφοντας τη σύμβαση για την ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το έργο - προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ – θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου και προβλέπει την πλήρη ανακατασκευή δρόμων και πεζοδρομίων, που περικλείονται από τις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, 23ης Οκτωβρίου και Νικηταρά, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καλογιάννης, πρόκειται για «ένα σημαντικό έργο» σε μια συνοικία του κέντρου με πολλά προβλήματα, πυκνή δόμηση και ελάχιστους κοινόχρηστους χώρους.

«Η παρέμβαση του Δήμου θα είναι ολιστική» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης. «Δεν επιλέγουμε να αναπλάσουμε μερικούς δρόμους και να διορθώσουμε τα πιο σοβαρά προβλήματα, αλλά επιλέγουμε να παρέμβουμε σε όλη τη συνοικία, όπως αντιστοίχως έγινε σε άλλες περιοχές της πόλης με τα έργα της ΔΕΥΑΛ, στον Ιπποκράτη, στους Αμπελόκηπους, τον Άγιο Γεώργιο, τη Χαραυγή. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε. Ήδη προετοιμαζόμαστε σε επίπεδο μελετών για την επόμενη παρέμβαση που θα αφορά όλη τη συνοικία του Αγίου Αθανασίου».

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ

Για να διευκρινίσει ο κ. Καλογιάννης ότι τα έργα στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου και από την οδό Χρυσοχόου. Και να σημειώσει επίσης ότι ξεχωριστό έργο θα αποτελέσει – μέσω του ΣΒΑΚ – η μετατροπή των οδών Αιόλου, Θεοτοκοπούλου και Ριζοπούλου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας.

ΕΡΓΟ

Στη σύμβαση, οι παρεμβάσεις στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: Εργασίες καθαιρέσεων των υπαρχόντων πεζοδρομίων. Εργασίες εκσκαφών. Εργασίες προσαρμογής εμποδίων (καπάκια, cour anglaises, υδρορροών ,κλπ). Εργασίες επιχώσεων. Εργασίες σκυροδετήσεων. Εργασίες πλακοστρώσεων. Εργασίες οδοστρωσίας. Εργασίες ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης. Εργασίες ασφαλτικών στρώσεων. Εργασίες καθαίρεσης τσιμεντοστρώσεων. Εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης. Εργασίες ηλεκτροφωτισμού. Εργασίες πρασίνου.

Στην υπογραφή της σύμβασης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Στεντώρ Α.Ε.» Νίκ. Καρακίτσο, παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτης, η γενική γραμματέας του Δήμου Β. Μόσιαλου και ο αν. προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρας.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass