Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επί τάπητος το κυκλοφοριακό στον Τύρναβο

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΔΙΟΙΚΗΤΗ Α.Τ. ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 16:04
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Στιγμιότυπο από τη συνάντηση

To κυκλοφοριακό ζήτημα των οχημάτων στο κέντρο του Τυρνάβου συζητήθηκε σε κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης μετά από πρόσκληση του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και με την παρουσία του διοικητή και του υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου Σεραφείμ Μπίρδα αστυνόμου Α’ και Αντωνίου Θώμου αστυνόμου Α’.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Κώστας Πετμεζάς.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι κοινή προσπάθεια όλων είναι να μη δημιουργούνται προβλήματα σε πεζούς και οχήματα στο κέντρο της πόλης και εξετάστηκε το πώς μπορεί να βοηθήσει ο καθένας από τη δική του πλευρά.

Ειδικότερα εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων που σχετίζονται με την τροφοδοσία των καταστημάτων στις ώρες αιχμής.

Όπως είναι γνωστό η πόλη του Τυρνάβου δεν έχει περιφερειακό κυκλικό κόμβο ώστε να διοχετεύεται η κυκλοφορία των μεγάλων κυρίως οχημάτων έξω από το κέντρο της πόλης. Από τον Τύρναβο διέρχεται η παλαιά Εθνική οδός Λάρισας – Κοζάνης η οποία πλέον είναι ουσιαστικά και συνδετήρια οδός μέσω Αμπελώνα και Γυρτώνης της ΠΑΘΕ (Πατρών -Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων), με την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων μέσω διασταύρωσης Κουτσόχερου και στη συνέχεια με την Ε 65. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ουσιαστικά η πόλη του Τυρνάβου παραμένει οδικός κόμβος και η έλλειψη περιφερειακού δημιουργεί επιπρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα. Το πρόβλημα του Περιφερειακού στο βόρειο τμήμα της πόλης αναμένεται να λυθεί με τη δημιουργία του κυκλικού κόμβου στην περιοχή του πρατηρίου Τσιγάνη που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα