Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάχνει να βρει τα οστά της νεκρής μητέρας του

ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:06

Για την άκομψη και ανήθικη διαδικασία εκταφής της νεκρής μητέρας του, καθώς αυτή έγινε χωρίς την παρουσία του ή άλλων συγγενών, όπως είθισται και αρμόζει ηθικά, εθιμικά και από το χριστιανικό τυπικό - τελετουργικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ορίζει και ο ίδιος ο κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων του Δήμου, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Αγιάς ο δικηγόρος Μίλτος Ευστρατιάδης.

Μάλιστα ο κ. Ευστρατιάδης διαμαρτύρεται γιατί στο έγγραφο (αίτηση – διαμαρτυρία) που κατέθεσε στον Δήμο Αγιάς στις 10 Αυγούστου δεν έλαβε ακόμη καμιά απάντηση, κάνοντας λόγο για «προφανές φαινόμενο κακοδιοίκησης». Υπενθυμίζει δε ότι «στο παρελθόν οι υπεύθυνοι του Κοιμητηρίου τον αναζητούσαν με κάθε τρόπο για να πληρώσει τα τέλη διατήρησης του τάφου της μητέρας του».

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Ευστρατιάδης «στον κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων του Δήμου Αγιάς αναφέρεται ρητά ότι «η εκταφή γίνεται υποχρεωτικά με την παρουσία των συγγενών ή όσων φρόντισαν για τη σχετική διαδικασία σύμφωνα με όσα ορίζονται…» και σε άλλο άρθρο ότι «πριν από τη διενέργεια της αυτεπάγγελτης εκταφής, η υπηρεσία οφείλει να εξαντλήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την ειδοποίηση των συγγενών. Η αποστολή επιστολών, η τηλεφωνική επικοινωνία, η γενική ανακοίνωση τοιχοκολλημένη στους χώρους του νεκροταφείου και η τοποθέτηση σημειώματος σε κάποιο εμφανές σημείο επί του τάφου αποτελούν ενδεικτικούς τρόπους πρόσφορου μέσου ειδοποίησης».

Στην έγγραφη διαμαρτυρία του ζητά να μάθει από τη δημοτική αρχή για την «τύχη» (τοποθεσία όπου βρίσκονται, «τρόπο» φύλαξής τους, κλπ) των οστών της θανούσης μητέρας του μετά την (ανήθικη, αντιδεοντολογική και παράτυπη) εκταφή της και για την «τύχη» (τοποθεσία όπου βρίσκονται, «τρόπο» φύλαξή τους, κλπ) των προσωπικών αντικειμένων. 

Μιλώντας στην «Ε» ο διαμαρτυρόμενος Λαρισαίος δικηγόρος ανέφερε τα εξής: Σε ένα άρθρο στην «Ελευθερία» την 21η Ιουλίου 2018, ο ανταποκριτής σας στην Αγιά Νίκος Γουργιώτης αναφερόμενος στον Δήμο Αγιάς, για την αδιαφορία και εγκατάλειψη στην ομορφότερη ίσως παραλία του νομού όπως αυτή του Ρακοποτάμου, στην πρώτη σειρά του άρθρου έγραφε : «Τον Θεό τους δεν έχουν εκεί στον Δήμο Αγιάς». Το «επιβεβαιώνω… απόλυτα» για τη σημερινή δημοτική αρχή (του δημάρχου Αντωνίου Γκουντάρα), γιατί δεν σέβονται ούτε τους ζωντανούς (πολίτες – δημότες), αλλά ούτε και τους νεκρούς ! Για την απάνθρωπη, ανήθικη, αντιδεοντολογική και αντικανονική συμπεριφορά - που παραβιάζει τον ίδιο τον κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων του Δήμου Αγιάς και δείχνει ασέβεια σε ζώντες και νεκρούς παραβιάζοντας κάθε κανόνα ηθικής και εθίμου - παντός υπευθύνου υπαλλήλου, αντιδημάρχου ή οποιουδήποτε άλλου υπευθύνου και εκπροσώπου του Δήμου Αγιάς επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου, ενώ θα προσφύγω και στον Συνήγορο του Πολίτη».

Γ. Ρούστας

Σχετικά Άρθρα