Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην πλατεία Ταχυδρομείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΚΛ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 15:27

Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας (μέλος ΕΕΔΥΕ), σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, φοιτητές - σπουδαστές, μαθητές και γυναίκες. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

«Να τιμήσουμε αγωνιστικά, την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, στρεφόταν όχι μόνο κατά της στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας, για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, αλλά και κατά των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στήριξαν τη χούντα, την τουρκική εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα του 40% του εδάφους της Κύπρου και ευθύνονται διαχρονικά για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το αιματοκύλισμα λαών, την επαναχάραξη συνόρων και όλων των δεινών που φέρνει η δράση τους, προκειμένου να εξυπηρετούν τα μονοπώλια.

Αυτά τα αιτήματα είναι επίκαιρα και σήμερα», σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας «είναι επίκαιρα, γιατί η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, με τη συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αυτούς, με τη μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και όλης της χώρας σε μια απέραντη αμερικανονοατοϊκή βάση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass