Κρήτη - Θεσσαλία συνεργασία

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:28

«Έχουμε τα καλύτερα προϊόντα παγκοσμίως. Απομένει να συνεργαστούμε για ένα καλό αποτέλεσμα, όλοι μαζί, πολιτεία, αγρότες, έμποροι και Τοπική Αυτοδιοίκηση…», ήταν το μήνυμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, χθες, στα εγκαίνια της έκθεσης «Κρήτη η Μεγάλη Συνάντηση και Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας», που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

«Είμαστε μια ανοιχτή αγκαλιά για σας…» δήλωσε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης υποδεχόμενος τους φιλοξενούμενους Κρητικούς κατά την τελετή εγκαινίων, ενώ και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γ. Λαδόπουλος, υποστήριξε: «Η φιλοξενία μας είναι θέση και στάση ζωής» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι οι Έλληνες για να βγουν από την κρίση πρέπει να στηρίξουν τα ελληνικά προϊόντα, όπως και έγινε χθες με τη φιλοξενία και προβολή των κρητικών προϊόντων στην καρδιά της Θεσσαλίας.

Αντίστοιχα και οι Κρητικοί επισκέπτες, ανταπέδωσαν με θερμά λόγια, αναφέροντας ότι η «έκθεση αποτέλεσε ουσιαστικά ένα γεγονός πολύ σημαντικότερο από μια παρουσίαση κρητικών προϊόντων, καθώς αναδείχθηκε μια μεγάλη συνάντηση πολιτισμών, δύο περιοχών της χώρας με μεγάλη παράδοση, καθώς και έναυσμα για την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών».

Στο πλαίσιο των εγκαινίων τελέσθηκε αγιασμός και χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Τζεδάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτ. Γιαννακόπουλος, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νεκτάριος Σερμάκης, ο πρώην νομάρχης Ηρακλείου και πρόεδρος του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης κ. Σαρρής κ.ά.

Να σημειωθεί ότι η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Κυριακή 11 Νοεμβρίου, λειτουργεί τις ώρες από 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, και διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Περιλαμβάνει σαράντα πέντε εκθέτες από κάθε γωνιά του νησιού, που παρουσιάζουν παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης, όπως λάδι, προϊόντα ελιάς, τυροκομικά, παξιμάδια, μέλι, ρακί, κρασί, καπνιστά κρεατικά, κρητικό απάκι, σφακιανόπιτες, καλιτσούνια κ.ά. τα οποία μπορούν να δοκιμάσουν οι πολίτες και να γνωρίσουν τις γεύσεις τους.

Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας που πραγματοποιούν Κρητικοί παραγωγοί, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και φιλοξενείται για πρώτη φορά στη Λάρισα, στοχεύοντας τη θεσσαλική αγορά.

Μάλιστα προβλέπεται η έναρξη συνεργασίας μεταξύ Θεσσαλών και Κρητικών παραγωγών, επιχειρηματιών αλλά και των δύο Περιφερειών, για τη διοργάνωση αντίστοιχης έκθεσης Θεσσαλών στην Κρήτη.

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass