Ολα έτοιμα για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ιερώνυμου

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ - ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 22:40

Πρόσκληση προς όλο το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου να βρίσκεται αύριο Σάββατο στις 10:45 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Λαρίσης για την άφιξη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερώνυμου απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρόγραμμα της ενθρονίσεως έχει ως εξής: Στις 10:45 π.μ. αναμένεται να αφιχθεί στην Κεντρική πλατεία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης (ο οποίος θα ταξιδέψει αυθημερόν από Αθήνα, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο), όπου θα τον υποδεχθεί με καλωσόρισμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης. Στον προσφώνηση του δημάρχου θα απαντήσει με σύντομη ομιλία του ο Σεβ. Ιερώνυμος, χαιρετίζοντας στο πρόσωπο του πρώτου πολίτη της Λάρισας όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα της μητροπολιτικής του περιφέρειας. Ακολούθως η πομπή θα τον συνοδεύσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου, όπου θα λάβει χώρα η τελετή ενθρονίσεώς του, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, πλειάδος αρχιερέων, κληρικών και μοναχών, των αρχών και του φιλοχρίστου λαού. Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης θα διαβάσει το τελετουργικό και εν συνεχεία θα τελεσθεί η πανηγυρική δοξολογία, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Με το πέρας αυτής θα μιλήσουν ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μητρόπολης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αμέσως μετά και η ομιλία του νέου Μητροπολίτη Ιερώνυμου.

Αμέσως μετά το πέρας της ενθρονίσεως, ο νέος Ποιμενάρχης θα τελέσει Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Την επομένη της ενθρονίσεως, Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερώνυμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5:30 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. ο νέος Ποιμενάρχης θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές όλων μας στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Λαρίσης, επί της οδού Ιωαννίνων 3.

ΟΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, αμέσως μετά την ενθρόνισή του στην πόλη της Λάρισας, θα πραγματοποιήσει μια σειρά από ποιμαντικές επισκέψεις κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου.

Αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 16:45, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Θεολόγου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου και στη συνέχεια στις 17:00 θα χοροστατήσει στον Εσπερινό για την εορτή των Αγίων ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.

ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τερψιθέας.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Φιλίππου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Πυργετού.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, το πρωί, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας και στη συνέχεια μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10:30, θα ομιλήσει στην Ιερατική Σύναξη στον ίδιο Ιερό Ναό.

 Γ. Ρούστας

 

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοίνωσε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου με αφορμή την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, σεβ. Ιερώνυμου.

Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, αύριο Σάββατο από τις 10 π.μ. μέχρι και το πέρας της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, στις οδούς:

Στην οδό Αλ. Παπαναστασίου, από τη συμβολή της με την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως τη συμβολή της με την οδό Κύπρου. Στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Κενταύρων έως τη συμβολή της με την οδό Ολύμπου. Στην οδό Μανωλάκη, από τη συμβολή της με τη οδό Κύπρου έως τη συμβολή της με την οδό Γεωργιάδου. Η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass