«Η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ»

ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2018 22:02

«Η Ελλάδα με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και με την πλήρη συμφωνία των κομμάτων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ» τόνισε χθες από τη Λάρισα, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και παράλληλα, γεν. γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Παφίλης μίλησε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ιατρικής στο κτίριο Κατσίγρα, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας με θέμα «Ευρωατλαντικοί σχεδιασμοί στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Ανεπιθύμητη η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα».

Την «ανησυχία της ΕΕΔΥΕ» με αφορμή και «τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς που αφορούν και στην περιοχή» σημείωσε ανοίγοντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, Δήμητρα Παπαστεργίου κάνοντας αναλυτικά αναφορά στις δράσεις των ΗΟΠΑ και της Ε.Ε., σε στρατιωτικές δομές της χώρας που εδρεύουν στη Λάρισα.

Με τον κ. Παφίλη, σε δήλωσή του να σημειώνει νωρίτερα ότι «η Ελλάδα με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και με την πλήρη συμφωνία των κομμάτων της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, μετατρέπεται σε ένα μεγάλο πολεμικό ορμητήριο.

Είναι άθλια η κατάσταση. Έχουμε αυτή τη στιγμή 15 βάσεις παλιές και 5 καινούργιες τις οποίες παραχωρεί η κυβέρνηση, στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ. Είναι Βάσεις του θανάτου που θα αποτελέσουν πολεμικό ορμητήριο για τα επιθετικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή και ταυτόχρονα εκεί που υπάρχουν βάσεις, μετατρέπεται ο τόπος σε στόχο.

Για παράδειγμα στη Λάρισα με τη μεταφορά των drones που είναι ένα δολοφονικό κυριολεκτικά όπλο και, εκτός των άλλων μπορεί να μπλοκάρει και όλα τα συστήματα της Ελλάδας σε μια περίπτωση κρίσης, με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις και την αντιπαράθεση που υπάρχει με τη Ρωσία, η Λάρισα λοιπόν όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας , σε μια γενικευμένη στήριξη θα αποτελεί ένα στόχο και επομένως ο λαός θα κληθεί με το αίμα του, είτε στον πόλεμο – είτε στην περιοχή εδώ, να πληρώσει τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Απάντηση σε αυτό είναι ο ξεσηκωμός όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων με το σύνθημα, «έξω οι βάσεις του θανάτου, έξω από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Δεν συμμετέχουμε σε πολεμική εμπλοκή, να γυρίσουν πίσω όλα τα στρατεύματα τα δικά μας, παλεύουμε για μια Ελλάδα της ειρήνης και της φιλίας και όχι για μια Ελλάδα, πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» κατέληξε ο κ. Παφίλης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.

Β.ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass