Συμβολική κατάληψη των γραμμών του ΟΣΕ

ΑΠΟ ΡΟΜΑ – ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΕΥΡΝΗΣ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2018 15:23

Σε συμβολική κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ, προχώρησαν χθες το πρωί, Ρομά – κάτοικοι της συνοικίας Νέας Σμύρνης. Αφορμή για την κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες Ρομά αποτέλεσε η συμπλήρωση ενός έτους από τον άδικο χαμό του 10χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του ενώ παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, στο ύψος της συνοικίας.

Ο 10χρονος Κωνσταντίνος – μαθητής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας - διέσχιζε τις γραμμές του ΟΣΕ στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, όταν λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, της 9ης Νοεμβρίου 2017 παρασύρθηκε από τον Προαστιακό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Είχε προηγηθεί – ένα μήνα πριν τον Οκτώβριο του 2017 - ο θανάσιμος τραυματισμός 15χρονου μαθητή που κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτροκίνητο δίκτυο του ΟΣΕ στο Μεζούρλο. Ο θάνατος των δύο παιδιών ανέδειξε με τον πλέον τραγικό τρόπο τα θέματα ασφάλειας των πολιτών με αφορμή και το δίκτυο του ΟΣΕ που διασχίζει κατοικημένες περιοχές στη Λάρισα.

Τα δύο δυστυχήματα κινητοποίησαν τους τοπικούς φορείς και, μετά τις επαφές της δημοτικής αρχής με τη διοίκηση του ΟΣΕ, ξεκίνησαν τα έργα περίφραξης του δικτύου. Έτσι ολοκληρώθηκε η περίφραξη στην οδό Ξυλοκάστρου στη Νέα Πολιτεία ενώ σύμφωνα με διαβεβαιώσεις στελεχών του ΟΣΕ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί εργολάβος για την κατασκευή νέας περίφραξης στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Να σημειωθεί τέλος ότι η κατάληψη των γραμμών από τους Ρομά, ξεκίνησε στις 10 χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να προκληθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass