Από τον "μαραθώνιο" της ζωής… στον κλασικό

ΠΕΝΤΕ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ… ΞΑΝΑΤΡΕΧΟΥΝ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 22:06 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Νοε 2018 19:18
Η Ελπινίκη Ζουμπελούλη Η Ελπινίκη Ζουμπελούλη

Όλη μέρα τρέχουν... «τρέχουν» να προλάβουν τη δουλειά, «τρέχουν» να προλάβουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις μα ακόμα και για να χαλαρώσουν πάλι… τρέχουν. Τουλάχιστον όμως το τελευταίο το κάνουν και το απολαμβάνουν. Ο λόγος για τους Λαρισαίους αθλούμενους που παίρνουν μέρος σήμερα στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Καθένας με διαφορετικό επάγγελμα, όλοι με διαφορετικό ωράριο, κάποιοι εργάζονται καθιστοί κι άλλοι όρθιοι. Όλοι τους όμως έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Την αγάπη τους για τις μεγάλες αποστάσεις.

*Η Ελπινίκη Ζουμπελούλη εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στην ΕΛ.ΑΣ. zoumpeΕκτός όμως από την εργασία της έχει να φροντίσει και τα τρία της παιδιά. Άρα διάβασμα, καθαριότητα, εξωσχολικές δραστηριότητες και από δουλειές σπιτιού ένα κάρο… Και προπόνηση; «Την ώρα που τα αφήνω για τις δραστηριότητές τους», μας εξηγεί. Παλιότερη αθλήτρια, «παιδί» του Κώστα Παπαγεωργίου, γνωρίζει από δύσκολα και έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό της «Στα 42 μου χρόνια να κάνω τα 42 χιλιόμετρα». Προετοιμάστηκε γερά και με τη θετική ενέργεια των τριών της διαμαντιών (Καλλιόπη, Δέσποινα, Αχιλλέας) σίγουρα θα τα καταφέρει…

*Ο Αργύρης Μουστρούφης δεν κάνει οποιαδήποτε εργασία. Argyris MoystroyfisΠιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που τώρα στα 50 του βρίσκεται σε επιτελική θέση. Λόγω του ύφους της δουλειάς του έπρεπε να είναι πάντα σε φόρμα. Απαιτούσε καλή φυσική κατάσταση το πιλοτάρισμα των F16. Ως διέξοδο από την πίεση της καθημερινότητάς του βρήκε το τρέξιμο των μεγάλων αποστάσεων «Ως μια γείωση για να φεύγουν τα προβλήματα» λέει και το εννοεί. Χαρακτηρίζει τον Μαραθώνιο ως αγώνα διαχείρισης σκέψης. Σημερινός του στόχος να κάνει ακόμα καλύτερο χρόνο. Θα το πετύχει…

*Η Μιχαέλα Γιαννούλη φεύγοντας από την Τράπεζα, όπου κι εργάζεται, τρέχει να φροντίσει το σπίτι της και το μικρό της παιδί. Michaela GiannouliΠαρόλα αυτά πάντα βρίσκει χρόνο και για τις προπονήσεις της μέσα στην εβδομάδα έχοντας φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση από τον σύζυγό της, Παναγιώτη Μαυρογιάννη. Την παρακίνησε η αδερφή της να ξεκινήσει και από τότε κόλλησε που λένε «Πρέπει να θυσιάσεις πράγματα για να πετύχεις. Χρόνο, εξόδους και να βάλεις προτεραιότητες». Φετινός της στόχος; Να τερματίσει υγιής και να απολαύσει τη διαδρομή. Μπορεί και θα το κάνει.

*Ο Κώστας Αγγέλης από μικρό παιδί είναι στα εργοστάσια. Kostas AggelisΒαριά εργασία, χειρονακτική. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει πριν ή μετά τη δουλειά του να βρίσκει χρόνο για το αγαπημένο του τρέξιμο. Παλιός ποδοσφαιριστής, είχε το μικρόβιο στο αίμα του. Δεν σταμάτησε τον αθλητισμό απλά άλλαξε άθλημα… «Προτιμώ να πηγαίνω πρώτα στην εργασία και μετά για προπόνηση καθώς έρχεται ως απόλαυση και κλείνει η ημέρα όμορφα» λέει και το εννοεί. Στα 58 του χρόνια δείχνει πως έχει πιάσει το νόημα της ζωής. Θα τρέξει για 5η φορά στην κλασική διαδρομή και το κάνει για να το απολαύσει πρώτα ο ίδιος χωρίς να κοιτάζει τον χρόνο. Αναμφίβολα.

*Ο Άγγελος Μεταξάς περίπου 10 ώρες την ημέρα βρίσκεται καθηλωμένος μεταξύ καθίσματατος και τιμονιού.AGGELOS 5 Είναι ταξιτζής και γνωρίζει εδώ και χρόνια πως μπορεί να είναι καθιστικό το επάγγελμα όμως είναι επίπονο. «Ό,τι χειρότερο για τον οργανισμό σε συνδυασμό μάλιστα με το κάπνισμα». Ώσπου πριν από πέντε χρόνια επηρεάστηκε από τον πατέρα του, που παρά την ηλικία του, τον έβλεπε να τερματίζει σε μαραθώνιους και τον ζήλευε. «Είπα θα το κάνω κι εγώ». Το έκανε και πλέον δεν το σταματάει. Για τρίτη φορά σε μαραθώνιο…

* Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας θα συμμετάσχει με 272 μέλη, δηλαδή 203 στον μαραθώνιο, 45 στα 10 χλμ και 24 στα 5 χλμ. Και φέτος, η μετάβαση θα γίνει με οργανωμένη αποστολή. Λόγω της πολυπληθούς συμμετοχής, η διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθηνών παραχωρεί στον Σύλλογο περίπτερο στην έκθεση του Μαραθωνίου.

Μετά από πρόταση μελών του, αποφάσισε να διαθέσει σε όλα τα μέλη του που θα τρέξουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, μια μαύρη κορδέλα, προκειμένου όσοι επιθυμούν να τη βάλουν στη φανέλα τους στον αγώνα, στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής. Άξιοι λοιπόν…

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass