Γεωλόγοι του ΙΓΜΕ για έλεγχο στα ρήγματα του Δήμου Κιλελέρ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 15:24
Από τη συνάντηση του δημάρχου Νασιακόπουλου με τον γ.γ. Π.Π.  Ιωαν. Ταφύλλη Από τη συνάντηση του δημάρχου Νασιακόπουλου με τον γ.γ. Π.Π. Ιωαν. Ταφύλλη

«Εντός των προσεχών ημερών κλιμάκιο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), με επικεφαλής τον Νικόλαο Νικολάου, διευθυντή Τεχνικής Γεωλογίας, θα επισκεφθεί τις περιοχές του Δήμου Κιλελέρ, όπου εμφανίζονται φαινόμενα ρηγμάτων και καθιζήσεων, με στόχο την αναγνώριση και διερεύνησή τους, ώστε να προτείνει μέτρα αντιμετώπισης με βάση την εμπειρία προηγούμενων μελετών στην περιοχή».

Αυτό αναφέρει ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι «ο Δήμος Κιλελέρ είχε καταθέσει σχετικό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με βάση το οποίο ο γενικός γραμματέας Π.Π. Ιωάννης Ταφύλλης, με έγγραφό του προς το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, ζήτησε από αυτό, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πραγματοποίησης τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης στο πλαίσιο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και ΓΓΠΠ.

Το αίτημα του Δήμου Κιλελέρ αναφερόταν στις τοπικές κοινότητες Χάλκης Πλατυκάμπου, Μελίας, Νίκης και Μέλισσας του Δήμου Κιλελέρ, όπου καταγράφονται εμφανείς και μετρήσιμες ενδείξεις των φαινομένων των καθιζήσεων και ρηγματώσεων ακόμη και μέσα στους οικισμούς (κυρίως Χάλκη, Μέλισσα, Λοφίσκος και Νίκη).

Ο Δήμος Κιλελέρ πρότεινε την άμεση ενεργοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) προκειμένου να εξεταστεί το φαινόμενο και να εκπονηθεί σχέδιο δράσης για την ταχύτερη επίλυσή του, το οποίο ζητά να περιλαμβάνει: «την αποκατάσταση των κατοικιών και υποδομών στους πληγέντες οικισμούς, τη βελτίωση του οδικού δικτύου (δημοτικού και επαρχιακού) διασφαλίζοντας τους κατοίκους, αλλά και πρόσβαση και την ασφαλή διακίνηση προσώπων και αγαθών. Αυτό συνεπακόλουθα θα συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην αναστροφή της ερημοποίησης και εγκατάλειψης της υπαίθρου».

Το αίτημα της ενεργοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας είχε τη δυνατότητα να υποστηρίξει ο δήμαρχος κ. Νασιακόπουλος, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα ΠΠ παρουσία του διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Φοίβου Θεοδώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass