Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 15:30

Αγρυπνία σήμερα στη μονή «Βαλέτσικο»

Σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου «Βαλέτσικο» Τσαριτσάνης θα τελεσθεί Αγρυπνία, στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας του Ελεήμονος, από τις 8 το βράδυ έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα.

 

 

Λειτουργία από τον σύλλογο «Ι. Χρυσόστομος»

Πανηγυρική θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (Δαόχου 36 – Νεάπολη, όπισθεν του Αστυνομικού Μεγάρου) θα τελεστεί μεθαύριο Τρίτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του ιερού Χρυσοστόμου, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι πιστοί της πόλης να παραστούν στην πανηγυρική λατρευτική σύναξη.

Μαθήματα Φροντιστηρίου Κατηχητών

Συνεχίζονται αύριο Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για δωδέκατη συνεχή χρονιά, στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με ομιλητή τον θεολόγο και δάσκαλο κ. Επαμεινώνδα Μανδηλά, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Θρησκευτική συμβολική γλώσσα και κατήχηση».

Μνημόσυνο για τους σύγχρονους Ιεραπόστολους στην Αφρική

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»

Tιμώντας τη μνήμη του προστάτου της, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, αύριο Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η «Πορεία Αγάπης» θα τελέσει θεία λειτουργία (μετ’ αρτοκλασίας) και μνημόσυνο, όπως κάθε χρόνο, για τους κεκοιμημένους σύγχρονους Ιεραπόστολους στην Αφρική (Θεοδώρου, Νεκταρίου και Ιγνατίου Αρχιερέων, Κοσμά, Χρυσοστόμου, Χριστοφόρου, Χαρίτωνος Ιερομονάχων, καθώς και των Ιερομονάχων π. Αθανασίου Μυτιληναίου (πνευματικού ιδρυτού του Συλλόγου) και π. Σεραφείμ Δημοπούλου, (γνωστού για την αγάπη του και τη συνδρομή του προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα) στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δοθεί το κέρασμα που ετοίμασαν οι εθελόντριες κυρίες, στα νέα γραφεία του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου (Ηπείρου 79-83). Προσκαλούνται τα μέλη της « Πορείας Αγάπης», οι συνεργάτες και οι φίλοι της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα, να παρευρεθούν και να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο.

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., οδός Μανδηλαρά 14, θα γίνει ομιλία από τον κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο θεολόγο - νομικό, μέλος της αδελφότητος θεολόγων «ο ΣΩΤΗΡ», με θέμα: «Θησαυροφυλάκιον αρετών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass