«Αξιος» ο νέος Ποιμενάρχης

Συγκινητικές στιγμές στην υποδοχή του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμου - Εγινε δεκτός με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από εκπροσώπους των αρχών, του κλήρου και τον λαό - Δεν παρέστη επικαλούμενος λόγους υγείας ο Αρχιεπίσκοπος

Δημοσίευση: 11 Νοε 2018 22:00

Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα και με την ιαχή «Αξιος» πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο στη χθεσινή λαμπρή τελετή ενθρόνισής του, η οποία είχε μεν λαμπρότητα αλλά και έναν μεγάλο απόντα. Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δεν παρέστη στην ενθρόνιση του στενού του συνεργάτη στην Ιερά Σύνοδο, επικαλούμενος ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

Προφανώς όμως η απουσία του σχετίζεται με τα τελευταία γεγονότα της επικείμενης συμφωνίας κράτους-εκκλησίας για τον διαχωρισμό των δύο θεσμών και λόγω των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η στάση του στους κύκλους της Ιεραρχίας, δεν θέλησε με την παρουσία του να επισκιάσει τη λαμπρή τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη. Ωστόσο στο πλευρό του Σεβ. Μητροπολίτη Ιερωνύμου παρευρέθηκαν δεκάδες αρχιερείς, κληρικοί, μοναχοί, όλοι σχεδόν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πολλοί πιστοί, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά τον Άγιο Αχίλλιο, αλλά και συνόδευσαν με πομπή τον νέο Ποιμενάρχη τους από την Κεντρική πλατεία, όπου έγινε η υποδοχή μέχρι τον Μητροπολιτικό ναό.
Στις πρώτες του δηλώσεις ο Σεβ. Ιερώνυμος εμφανίστηκε ταπεινός και ενωτικός μεν (στην ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους προκατόχους του, Σεραφείμ, Θεολόγο και Ιγνάτιο) αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσει το λαμπρό έργο των προκατόχων του, «πορευόμενος εν Κυρίω» σε μια ιστορική Μητρόπολη.
Αμέσως μετά την τελετή ενθρονίσεως ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών Ιγνατίου και Θεολόγου και γεύμα που παρέθεσε η Μητρόπολη στους επισήμους στο κέντρο «Παλάντιουμ».
Σήμερα Κυριακή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερώνυμου. Το απόγευμα (5:30 έως 9:00 μ.μ.) ο νέος Ποιμενάρχης θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές όλων στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Λαρίσης, επί της οδού Ιωαννίνων 3. Αύριο Δευτέρα θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, ενώ όπως δήλωσε ο νέος Μητροπολίτης θα υπογράψει και τη σχετική αίτηση μεταδημότευσης, ώστε να πολιτογραφηθεί και επίσημα … Λαρισαίος.
Στα διόδια Μοσχοχωρίου έγινε η πρώτη άτυπη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Ιερώνυμου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Τοποτηρητής της Μητρόπολης Λαρίσης Ιγνάτιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
Ακολούθως η αυτοκινητοπομπή έφθασε στο δημαρχείο, όπου τον ανέμενε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και πλήθος κόσμου. Υπό τους ήχους των Φιλαρμονικών του Δήμου και της 1ης Στρατιάς (στην πομπή προς τον Άγιο Αχίλλιο -στη συνέχεια- συμμετείχε και αυτή του Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου) ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε προς την Κεντρική πλατεία.
Στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μίλησε για «μία νέα σελίδα που ξεκινά για την πόλη της Λάρισας, η οποία υποδέχεται σήμερα τον νέο Μητροπολίτη της κ. Ιερώνυμο και είναι ολόθυμη η ευχή όλων μας να φανεί άξιος της αποστολής την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος του ανέθεσε». Ακολούθως ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μακραίωνη ιστορία της πόλης, η οποία δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας για χιλιάδες χρόνια και τον διαβεβαίωσε με «επίγνωση της διακριτότητας των ρόλων, θα σταθούμε ως Δήμος Λαρισαίων δίπλα σας σε κάθε πρωτοβουλία που θα απευθύνεται στον άνθρωπο, θα συνεργαστούμε σε ό,τι έχει να κάνει με την αληθινή πρόοδο του λαού μας, θα συμπαρασταθούμε σε όποια έκφραση κοινωνικής αγωνίας της Εκκλησίας για να ορθοποδήσει ο τόπος μας, να χαμογελάσουν τα παιδιά μας και να μειωθούν οι ανισότητες τις οποίες η κρίση έφερε».
Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ευχαρίστησε τις αρχές του τόπου και τον λαό της Λάρισας για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν και απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο του ζήτησε «τη Δευτέρα που θα έρθω κι επίσημα στο γραφείο σας να μου έχετε έτοιμη και την αίτηση να πολιτογραφηθώ Λαρισαίος πολίτης».

 

Ρεπ.: Γιώργος Ρούστας
Φωτ.: Β. Ντάμπλης, Κ. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass