Ο δήμος Λαρισαίων απαντά στη Ρένα Καραλαριώτου για τις αναθέσεις

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2015 16:30

Σχετικά με την ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, περί αναθέσεων, από το δήμο Λαρισαίων σημειώνονται τα εξής: «Σχετικά με τις διαγωνιστικές διαδικασίες που ακολουθεί ο Δήμος:

Πρόκειται για τους τακτικούς διαγωνισμούς, τους πρόχειρους διαγωνισμούς και τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων. Σε όσους γνωρίζουν είναι σαφές, ότι ο Δήμος επιλέγει τη διαδικασία των απ’ ευθείας αναθέσεων, μόνο όταν αυτή επιβάλλεται εκ των συνθηκών. (προμήθειες υλικών που έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος καθώς και εξειδικευμένων υπηρεσιών) κυρίως μς στόχο την σύντμηση του χρόνου που  απαιτείται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Στο πλαίσιο της απόλυτης διαφάνειας γίνεται ανάρτηση στο site του Δήμου και συλλογή προσφορών πριν την οριστική απόφαση.

Βασική προεκλογική δέσμευση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», είναι ότι για κάθε διαδικασία ανάθεσης, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερώνεται διεξοδικά, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, Αυτό υποσχεθήκαμε, αυτό κάνουμε.

Σε ότι αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση:

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να οργανώσει μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες, στα δημοτικά διαμερίσματα και τις τοπικές κοινότητες. Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία του Δήμου, ειδικά στη συγκυρία που βιώνει η χώρα, θα βρεί τη θερμή ανταπόκριση των κατοίκων. Εξάλλου, αποτελεί δέσμευσή μας, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναυλιών στις συνοικίες και τα χωριά του δήμου μας.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένου σχήμα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση των συναυλιών, που προφανώς πρέπει να έχει ενιαία μορφή, μετέχουν 30 περίπου γνωστοί Λαρισαίοι μουσικοί και καλλιτέχνες, ενώ το ίδιο σχήμα έχει οργανώσει με επιτυχία σημαντικές παραγωγές. Εκ των πραγμάτων, είναι προφανές ότι στερείται κάθε σοβαρότητας, ο ισχυρισμός περί ημετέρων.

 

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε με λύπη και απογοήτευση πως μερίδα της αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι επιχειρεί να μηδενίσει κάθε προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος. Ας είναι.   Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Ολοι μας κρινόμαστε καθημερινά και οι πολίτες θα μας κρίνουν στο τέλος της θητείας μας".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass