Κέρδισε τη... μισή παράταξή του ο Γ. Καλαγιάς

*Επικράτησε με 80% έναντι του Θαν. Ολύμπιου * Απείχαν όμως απ’ την εσωπαραταξιακή ψηφοφορία 4 από τους 7 συμβούλους του «Δώτιου Πεδίου»...

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 22:26

Με το συντριπτικό ποσοστό του 80% συνεχίζει ο Γρηγόρης Καλαγιάς ως επικεφαλής του «Δωτίου Πεδίου», συνδυασμό της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αγιάς, μετά τις χθεσινοβραδινές ενδοπαραταξιακές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Μεταξοχώρι.

Σε μια ακραιφνώς δημοκρατική διαδικασία, που κράτησε σχεδόν τρεισίμιση ώρες, το εκλεκτορικό σώμα, που αποτελούνταν από ανθρώπους οι οποίοι συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του 2014, επέλεξαν να συνεχίσουν με τον ίδιο αρχηγό έναντι του έτερου υποψηφίου Αθανασίου Ολύμπιου.

Μεγάλα ερωτήματα, βέβαια, προκύπτουν από ηχηρές απουσίες που σημειώθηκαν, οι οποίες συζητήθηκαν ιδιαίτερα και ίσως να δώσουν το έναυσμα για δυσάρεστες εξελίξεις στην παράταξη. Από τους επτά δημοτικούς συμβούλους του «Δωτίου Πεδίου», πέραν των δύο υποψηφίων, το «παρών» έδωσε μόνο ο κ. Γεώργιος Μασούρας, ενώ δεν παρευρέθηκαν ούτε οι κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου, Αντώνιος Σκαπέτης και Αντίγονος Βατζιάς, ούτε ο κ. Ιωάννης Αναστασίου, ο οποίος, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί κι ως μέλος της εκλογικής επιτροπής. Από κανέναν τους δεν υπήρξε κάποιο μήνυμα δυσκολίας ή ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δύο βδομάδες προ των εκλογών σε κοινή συνεδρίαση της δημοτικής τους ομάδας, όπως υποστηρίζουν οι κ. Καλαγιάς και Ολύμπιος, αποδέχτηκαν τη διαδικασία, πλην του κ. Βατζιά, που σύμφωνα με πληροφορίες διαφώνησε εκφράζοντας την επιθυμία να ορισθεί αυτός ως επικεφαλής.

Για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο κ. Καλαγιάς έδειξε σαφώς την ικανοποίησή του, συνεχάρη τον κ. Ολύμπιο για την αξιοπρεπή του θέση και παρουσία μέσα στον συνδυασμό, ενώ δεν θέλησε να μιλήσει για τη στάση που κράτησαν οι τέσσερις στενοί επί τόσα χρόνια συνεργάτες του.

Από την πλευρά του ο κ. Ολύμπιος δήλωσε «Το αποτέλεσμα ήταν θετικό για την παράταξη. Εύχομαι στον αποψινό νικητή να πάνε όλα κατ’ ευχή. Θα είμαστε ενωμένοι σε όλη την πορεία μέχρι τις εκλογές».  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass