«Σημαία» ο περιπατητικός τουρισμός στον Δ. Αγιάς

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2015 18:01

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς η πρώτη συνάντηση που οργάνωσε το γραφείο τουρισμού του Δήμου Αγιάς. Σύμφωνα με δελτίο τύπου:

«Σκοπός της συνάντησης να ενημερωθούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, των Συλλόγων για τον προσανατολισμό προς τον αγροτουρισμό, τον περιπατητικό, ποδηλατικό και θεματικό τουρισμό. Παρά την κρισιμότητα της ημέρας η συνάντηση χαρακτηρίστηκε ουσιαστική,εποικοδομητική και αποτελεσματική.

Την αρχή έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Σουλιώτης Θεόδωροςο οποίος εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι η περιοχή είναι ιδανική για περιπατητικό ποδηλατικό τουρισμό και πως πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόνμε νέες διαδρομές.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αγιάς ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη στιγμή του άγνωστου και του αβέβαιου που περνάει ο ελληνικός λαός, τόνισε πως η αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με άλλες δομές όπως αυτές των τοπικών συμβουλίων και των τοπικών Συλλόγων καλούνται όχι μόνο να αναδείξουν και να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο της περιοχής, αλλά και να παίξουν ρόλο φορέα κοινωνική συνοχής.

Ακλούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του Δικτύου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Κισσάβου κ. Νίκου Ντάγκα ο οποίος είπε ότι μπορεί χρήματα να μην υπάρχουν, στο χάρτη του τουρισμού να μην είμαστε, πρέπει όμως να δράσουμε για να έρθει ο τουρισμός γιατί έχουμε ένα τόπο με συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι εκπρόσωποι της Τ.Κ. Ανατολής κ ΚαραφέριαςΑχιλέας και Σκλήθρου κ. Κατσιμαντός Βάϊος,   οι πρόεδροι των Τ.Κ. Μεγαλοβρύσου κ. Λάμπρου Βαγγέλης, Μεταξοχωρίου κ. Πατσιαβούρας Γιάννης και οι πρόεδροι Συλλόγων Χατζοπούλου Αντωνία, Γουργιώτης Γιώργος, Γαλάνης Λάμπρος, Κανδυλάρης Γιώργος και Ευθυμίου Βασίλης.

Μετά από τρεις ώρες διαλόγου και προτάσεων, δεσμευτήκαν πρόεδροι συλλόγων και Κοινοτήτων πως θα αναλάβουν στηριζόμενοι στον εθελοντισμό των κατοίκων να αποτελέσουν τα μονοπάτια του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου σημαία για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στο Δήμο Αγιάς.

Όλοι συμφώνησαν πως ήταν επιβεβλημένη η πρωτοβουλία για τη σύσταση του γραφείου τουρισμού του Δήμου Αγιάς. Το γραφείο λειτουργεί καθημερινά από τις 8πμ ως τις 2:45μμ στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου στη Χρυσαλλίδα με τηλέφωνοεπικοινωνίας και φαξ το 2494024517, e-mail:info@dimosagias.grκα Καρανίκα Σοφία.

Η επόμενη συνάντηση ορίζεται για την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 8μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Χρυσαλλίδα.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass