Αθώος ο «λαστιχάκιας»

Δημοσίευση: 12 Νοε 2018 18:39 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Νοε 2018 18:43

Αθώο λόγω έλλειψης καταλογισμού έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έναν 34χρονο που κατηγορούνταν για φθορά ξένης περιουσίας, οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Επρόκειτο για την γνωστή περίπτωση του «λαστιχάκια» που είχε απασχολήσει την πόλη της Λάρισας έντονα προ διετίας. Οι περιπτώσεις των παθόντων ήταν πολλές και η ζημιά που υπέστησαν αντίστοιχα μεγάλη.

Τον Μάρτιο του 2016 είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, που έμειναν άφωνοι διαπιστώνοντας ότι ο άνθρωπος που αναζητούσαν και συνέλαβαν τελικά, δεν ήταν ένας «κοινός» κακοποιός αλλά ένας πολίτης με υψηλού επιπέδου βιογραφικό, το οποίο πέραν του πτυχίου πανεπιστημίου, περιελάμβανε μεταπτυχιακές σπουδές, συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, σπουδές για την απόκτηση διδακτορικού κλπ.

Συνελήφθη ενώ κατευθυνόταν για τον Σταθμό του ΟΣΕ, προκειμένου να ταξιδέψει έχοντας νωρίτερα εκδώσει εισιτήριο.

Ο 34χρονος, όπως είχε γίνει γνωστό, βραδινές ώρες χρησιμοποιώντας στιλέτο μαχαίρωνε και τα τέσσερα ελαστικά των αυτοκινήτων που επέλεγε τυχαία, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. να τα αντικαταστήσουν αφού η φθορά δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του Ποινικού Κώδικα, που ενδεχομένως να βασίστηκε η απόφαση του δικαστηρίου, η πράξη δεν καταλογίζεται στο δράστη αν, όταν την διέπραξε, λόγω νοσηρής διαταραχής των πνευματικών λειτουργιών ή διατάραξης της συνείδησης, δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψή του για το άδικο αυτό.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass