Ιερώνυμος: «Οι κληρικοί είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου, είναι οι άνθρωποί μου»

* Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 22:00

«Είμαι σίγουρος για την καλή ποιότητα του κλήρου της Λάρισας, είμαι σίγουρος για την καλή συνεργασία και από εκεί και μετά δική μου ευθύνη είναι να συντονιστούμε όλοι έτσι ώστε να έχουμε κοινό βηματισμό στις προκλήσεις της νέας εποχής», δήλωσε χθες στην «Ε» ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενόψει και της αυριανής – πρώτης συνάντησης με τους κληρικούς στη Νίκαια.

Ο νέος Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον αρχιερατικό επίτροπο π. Ιγνάτιο Μουρτζανό, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, βρέθηκε χθες στα γραφεία της εφημερίδας «Ελευθερία», όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ε» Γιώργο Μιχαλόπουλο, τους δημοσιογράφους και το διοικητικό προσωπικό της εφημερίδας.

 Ο κ. Ιερώνυμος έκανε γνωστό ότι νέος διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη και σύμβουλος επί των επιστημονικών θεμάτων αναλαμβάνει ο ελλογιμώτατος κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, καθηγητής της Ανωτάτης Θεολογικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. «Θα είναι δίπλα μας άμισθος, προκρίνεται δε διότι για 11 χρόνια είχαμε συνυπάρξει στην Αρχιεπισκοπή, είχαμε συνεργαστεί, ξέρουμε ο ένας τον τρόπο εργασίας του άλλου και επειδή υπάρχει αυτή η αρχική πείρα πιστεύω ότι και στη Λάρισα θα μπορέσουμε ανταποδοτικά και αποδοτικά γενικότερα να συνεργαστούμε, ώστε αυτός που ξέρει καλύτερα τον τόπο και εγώ που προσπαθώ σιγά-σιγά να τον μάθω και θα τον μάθω, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό υπό ωφελεία όλων». 

Ο κ. Σωτήρης Μπαλατσούκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και αποφοίτησε με άριστα από το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης και έλαβε υποτροφία για τη Γαλλία. Μετά την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής αναγορεύθηκε παμψηφεί διδάκτωρ του ΑΠΘ. Διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον τομέα – έδρα Αγιολογίας.

Έχει σπουδαίο και μεγάλο επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση. Επί χρόνια ως ερευνητής μελετά επιστημονικά χειρόγραφα του Αγ. Όρους – Αγίων Μετεώρων κ.ά. Έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πλειάδα συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Κατόπιν προσκλήσεως, υπηρέτησε ως διευθυντής επί δεκαετία του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου και αρχές της αρχιεπισκοπίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Συμμετείχε ως μέλος σε συνοδικές επιτροπές της εκκλησίας Ελλάδος. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην 1η Στρατιά Λάρισας (Διεύθυνση Θρησκευτικού κ.λπ.).

Ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ιερατική σύναξη που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στον ιερό ναό Αγ. Γεωργίου Νίκαιας υπογραμμίζοντας ότι «οι κληρικοί είναι οι άμεσοι συνεργάτες μου, είναι οι άνθρωποί μου, τα μάτια μου και τα αυτιά μου. Γνωρίζω πολλούς από αυτούς, θέλω να τους μάθω όλους και μάλιστα δεν θέλω να τους μάθω κατ’ όψη και κατ’ όνομα, αλλά ουσιαστικά. Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο παραπάνω. Αλλά είμαι σίγουρος για την καλή ποιότητα του κλήρου της Λάρισας, είμαι σίγουρος για την καλή συνεργασία και από εκεί και μετά αυτό που είναι δική μου ευθύνη είναι να συντονιστούμε όλοι έτσι ώστε να έχουμε κοινό βηματισμό στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Στο τέλος της συνάντησης, Μητροπολίτης και Διευθύνων Σύμβουλος αντάλλαξαν αναμνηστικά, με τον κ. Ιερώνυμο να χαρίζει στον κ. Μιχαλόπουλο μία εικόνα στην οποία απεικονίζονται οι Επίσκοποι Λαρίσης Άγιος Αχίλλιος και Άγιος Βησσαρίωνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο να του προσφέρει το βιβλίο «Ιχνηλατώντας την παλιά Λάρισα» το οποίο περιλαμβάνει δημοσιεύματα του κ. Ν. Παπαθεοδώρου στην «Ε», για τα οποία όπως είπε ο Μητροπολίτης γνώριζε και κάποια από αυτά είχε διαβάσει. Επίσης, του προσφέρθηκαν πρωτοσέλιδα ιστορικών φύλλων της «Ε» και άλλων τοπικών εφημερίδων.

 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass