Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:26

Πανηγύρι Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Αγ. Αχίλλιο

Σήμερα Τρίτη η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 7.30 π.μ. – 10 π.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Στο τέλος θα διαβαστούν τα κόλλυβα και η Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το απόγευμα στις 5.30 θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελείται στον Άγιο Αχίλλιο Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του Αγίου Σαρανταημέρου, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων.

Θεία λειτουργία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Πανηγυρική θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (Δαόχου 36 – Νεάπολη, όπισθεν του Αστυνομικού Μεγάρου) θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του ιερού Χρυσοστόμου, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι πιστοί της πόλης να παραστούν στην πανηγυρική λατρευτική σύναξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass