Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:26

Πανηγύρι Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου στον Αγ. Αχίλλιο

Σήμερα Τρίτη η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 7.30 π.μ. – 10 π.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος. Στο τέλος θα διαβαστούν τα κόλλυβα και η Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Το απόγευμα στις 5.30 θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 24 Δεκεμβρίου θα τελείται στον Άγιο Αχίλλιο Ιερό Σαρανταλείτουργο. Κάθε μέρα, κατά τη διάρκεια του Αγίου Σαρανταημέρου, θα τελείται η Θεία Λειτουργία, για την καλύτερη προετοιμασία των πιστών ενόψει της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων και για να μνημονεύονται τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων.

Θεία λειτουργία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Πανηγυρική θεία λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια» (Δαόχου 36 – Νεάπολη, όπισθεν του Αστυνομικού Μεγάρου) θα τελεστεί σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου, εορτή του ιερού Χρυσοστόμου, από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Καλούνται τα μέλη του Συλλόγου και οι πιστοί της πόλης να παραστούν στην πανηγυρική λατρευτική σύναξη.