Μισθολογικά και ασφαλιστικά στο επίκεντρο της κινητοποίησης

* 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:34

Τα μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων θα βρεθούν στο επίκεντρο της 24ωρης γενικής απεργίας που έχει εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη η ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν. Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Λάρισας κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.

«Η απεργία πραγματοποιείται επειδή οι επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς απέβησαν άκαρπες», σημείωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου προσθέτοντας ότι «τα αιτήματα για οικονομική βελτίωση αντιμετωπίστηκαν με μνημονιακή λογική, καθώς όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 800 εκατομμύρια και μετά βίας επαρκούν για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τα εισοδήματα των Δημοσίων Υπαλλήλων στα χρόνια των μνημονίων έχουν υποστεί μειώσεις της τάξης του 40% και η οικονομική αφαίμαξη, δυστυχώς, ολοκληρώνεται με τη νέα φορολογική επιδρομή της παρούσας κυβέρνησης σε συνέχεια των προηγούμενων.

Και κλιμακώνεται με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 9.900 ευρώ στα 8.600 για το 2018-2019 ενώ βυθίζει το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ από 1/1/2020 μειώνοντας μισθούς και συντάξεις κατά 50 ευρώ μηνιαίως».

Σε ό,τι αφορά στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, υπογράμμισε ότι «η ένταξη στα ΒΑΕ με συνταξιοδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους σε αυτά, ύστερα από τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι αναγκαία όσο ποτέ. Η διεύρυνση των επαγγελμάτων, που θα ενταχθούν, με αναβάθμιση των κατηγοριών στην καταβολή του επιδόματος, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, χωρίς αποχαρακτηρισμούς θα εξακολουθήσουν να είναι στην προμετωπίδα των δίκαιων αιτημάτων μας».

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, «για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά». Αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκε και ο πρόεδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Θεόδωρος Καραγώγος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση.

ΦΡΟΥΡΑ

Οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς Λάρισας, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου τους και βάσει απόφασης της ομοσπονδίας τους συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αύριο Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή τόσο προς τα δικαστήρια, εκτός και αν συντρέχει παρέλευση 12μηνου ή 18μηνου όσο και προς τα νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που διακυβεύεται η υγεία των κρατουμένων και συνοδεύονται με ασθενοφόρο. Το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φρούρηση των κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης καθώς και στα νοσοκομεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass