Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απείχα από τη διαδικασία, συγχαίρω τον Γρ. Καλαγιά»

Ο Ι. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2018 15:38

Επιστολή στην οποία αναφέρει τους λόγους τής μη παρουσίας του στις ενδοπαραταξιακές εκλογές του «Δωτίου Πεδίου», όπου ο Γρηγόρης Καλαγιάς επανεκλέχτηκε επικεφαλής ώστε να οδηγήσει τον συνδυασμό στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έστειλε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αναστασίου.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον Γρηγόρη Καλαγιά για την επανεκλογή του και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στους στόχους του, επειδή γνωρίζω και σέβομαι την ανιδιοτέλειά του και τον αγώνα του.

Λόγω, όμως, της παραδοξότητας του γεγονότος ότι δεν ήμουν παρών σε μια διαδικασία, την οποία εγώ πρότεινα και συνέβαλα σχεδόν μέχρι τέλους στο να γίνει πραγματικότητα, οφείλω να δικαιολογήσω την απουσία μου αυτή.

Στο “Δώτιο Πεδίο” είχαμε πληθώρα υποψηφίων για τη θέση του δημάρχου. Αυτό δεν ήταν απαραίτητα κακό. Οφείλαμε, όμως, για λόγους έξωθεν καλής μαρτυρίας και σεβασμού προς τους ψηφοφόρους μας, να αναδείξουμε έναν και μόνο έναν, μέσα από διαφανή και δημοκρατική διαδικασία. Μια διαδικασία η οποία δεν θα έδινε το δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει ούτε τον επικεφαλής ούτε και την ίδια τη διαδικασία, ενώ, ταυτόχρονα, θα δέσμευε τους συμμετέχοντες στην υποψηφιότητα αυτή.

Όλοι συμφωνήσαμε και η διαδικασία προχώρησε. Λίγες ημέρες μετά, ο κ. Βατζιάς εξέφρασε την πρόθεσή του να μη συμμετέχει. Η πρόθεση αυτή, καθ’ όλα σεβαστή, ουσιαστικά ακύρωνε τον σκοπό της όλης διαδικασίας, από τη στιγμή που δεν εκπληρωνόταν ο αρχικός στόχος της, δηλαδή η ανάδειξη ενός υποψηφίου με ενωτικό και διαφανή τρόπο. Προσπάθησα εγκαίρως να ενημερώσω ότι τελικά δεν είχε νόημα να συνεχίσουμε, αλλά δεν εισακούστηκα από τους δύο εναπομείναντες υποψηφίους, οι οποίοι και ζήτησαν να συνεχιστεί η διαδικασία κανονικά.

Σεβόμενος τις αρχές μου, αλλά και την ίδια την πρόταση/πρόθεσή μου, απείχα πλέον (εν γνώσει όλων) από τις ενέργειες της επιτροπής, επειδή δεν ήθελα να νομιμοποιήσω κάτι που ξεκίνησε για να λύσει προβλήματα, αλλά κατέληξε να τα διογκώνει. Δεν δημοσιοποίησα τη θέση μου αυτή, επειδή δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα.

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που έφεραν εις πέρας το έργο τους με άψογο τρόπο, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν αναδεικνύοντας τη δημοκρατική τους διάθεση και την αγάπη τους για τον τόπο».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα