Η «Πορεία Αγάπης» γιόρτασε τον προστάτη της

ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΑ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 15:35

Τη μνήμη του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Πατριάρχου Αλεξανδρείας, γιόρτασε τη Δευτέρα ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», που εδρεύει στη Λάρισα στην οδό Ηπείρου 79-83.

Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, μετά αρτοκλασίας στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, πόλεως Λαρίσης και μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους Ιεραποστόλους που διακόνησαν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική, Αρχιερέων Ιγνατίου (Μανδενλίδη),Θεοδώρου και Νεκταρίου, Ιερομονάχων Χρυσοστόμου (Παπασαραντόπουλου), Χριστοφόρου, (Ουγκαντό Ιερομόναχο), Κοσμά (Ασλανίδη ) και Χαρίτωνα (Πνευματικάκη), τους Ιερομονάχους π. Αθανάσιο (Μυτιληναίο),πνευματικό ιδρυτή της Πορείας Αγάπης, π. Σεραφείμ Δημόπουλο (γνωστός για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του προς την εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή),Ιερέως π.Ειρηναίου (Magipi, εκ των πρώτων Ορθοδόξων της Ουγκάντα), καθώς και για τους κεκοιμημένους, δωρητές, μέλη και συνεργάτες της «Πορείας Αγάπης».

Ο Θεολόγος (και τ. λυκειάρχης) κ. Βασίλειος Στεργιούλης, μίλησε επίκαιρα για τον βίο και το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του εορτάζοντος Αγίου, συνεπεία του οποίου αποκτήθηκε ο τίτλος του Ελεήμονος (Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων) και αναφέρθηκε «στην αναγκαιότητα ενισχύσεως, με κάθε τρόπο και χωρίς διακρίσεις χρώματος, φυλής ή γλώσσας, της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα, για τη δόξα και αγάπη του Αγίου Τριαδικού Θεού».

Μετά το μνημόσυνο, ακολούθησε το κέρασμα που επιμελήθηκαν οι εθελόντριες κυρίες του Συλλόγου, στα νέα γραφεία της Πορείας Αγάπης. Ο πρόεδρος της Πορείας Αγάπης κ. Σωτ. Μουτζούρης ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες στην εορτή του προστάτη Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος και αναφέρθηκε συνοπτικά στο ιστορικό ίδρυσης και λειτουργίας του Συλλόγου, που συμπληρώνει το 10ο έτος της παρουσίας του στην πόλη και ζήτησε την προσευχή για τη στήριξη και ενδυνάμωση των ευρισκομένων στην πρώτη γραμμή Ορθοδόξων Ιεραποστόλων μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Καλομπάτσιος και Μαρία Μαμάρα, ο δημ. σύμβουλος Κων. Καλαμπαλίκης, οι πρόεδροι του Συλλόγου Πολυτέκνων και του Παραρτήματος Θεολόγων ν.Λάρισας (Οικονόμου Δημήτρης και Γκουντελάκης Παναγιώτης), μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ν. Λαρίσης για τη Μακεδονία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass