Απολογισμός σε προεκλογικό φόντο

* «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» ΤΟΝΙΣΕ Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ * «ΧΤΙΖΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2018 22:12

Σε ρυθμούς προεκλογικής αντιπαράθεσης κινήθηκε, στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας χθες βράδυ, η συζήτηση για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2017, ειδική συνεδρίαση που τυγχάνει να είναι και η τελευταία με απολογισμό, καθώς τον ερχόμενο Μάιο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές.

Τους τόνους ανέβασε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, η οποία άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή κάνοντας λόγο ακόμα και για «μακέτες παραποτάμιας περιοχής», όπως και για «υποσχέσεις για έργα που θα γίνουν» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το παραμύθι σας έχει τα πάντα: Και αυταπάτες και ψέματα και κακούς και τον καλό δήμαρχο, αλλά είναι παραμύθι».

Με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να απαντά στην κ. Καραλαριώτου λέγοντας ότι «χτίζετε πολιτική αντιπαράθεση με ψευδή στοιχεία» και πως «ψαρεύετε στα θολά νερά, κρατήστε ένα επίπεδο και θα κριθούμε στις εκλογές». Έντονη κριτική, χωρίς ωστόσο να ανεβάσει τους τόνους, άσκησε και ο επικεφαλής της παράταξης Τζανακούλη Θαν. Μαμάκος ο οποίος έκανε λόγο για «έργο κατώτερο των περιστάσεων» με τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων να κρατούν χαμηλότερους τόνους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον κ. Καλογιάννη να παρουσιάζει τον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2017 σημειώνοντας ότι «το έργο μας έχει ορίζοντα 15ετίας και όχι μέχρι τις εκλογές, ένα έργο μετρήσιμο, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ για το οποίο θέλω να πιστεύω ότι οι πολίτες θα μας κρίνουν θετικά τον Μάιο».

Ο κ. Καλογιάννης έκανε αναλυτική αναφορά στους τομείς των τεχνικών έργων, της κοινωνικής πολιτικής, του πολιτισμού, της πολεοδομίας, της καθαριότητας και του πρασίνου για να υπογραμμίσει πως «αποτέλεσε πολιτική μας επιλογή η υλοποίηση έργου από ιδίους πόρους του Δήμου, αφού σήμερα δεν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις από άλλες πηγές ενώ έργα άλλων 30 εκατ. ευρώ θα ενταχθούν στην επόμενη θητεία μέσω προγραμμάτων, όπως το ΠΕΠ, το ΠΔΕ, το ΥΠΕΜΕΡΑ κ.ά.».

Αναλυτική αναφορά στους τομείς τους έκαναν και οι αντιδήμαρχοι, Γ. Σούλτης, Παν. Νταής, Δημ. Μαβίδης, Παν. Σάπκας, Απ. Σουρλαντζής, Γ. Ζαούτσος, Δημ. Δεληγιάννης και Θαν. Αδαμόπουλος.

Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Αυτή η δημοτική αρχή» τόνισε η κ. Καραλαριώτου «στο ισοζύγιο προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποτελεσμάτων παίρνει κάτω από τη βάση». Για να προσθέσει πως «η λογική της δημοτικής αρχής, όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήταν η συμμετοχή του πολίτη στα πράματα του Δήμου αλλά η εξασφάλιση ρόλων για τους φίλους και τους ανθρώπους της “παρέας” που λένε έξω στην πόλη». «Μετατρέψατε τη συμμετοχή σε πολιτική συναλλαγή με ολίγους και εκλεκτούς». «Η απραξία σας και η διαχείριση απλά και μόνο μιας εξουσίας σάς οδήγησε υπό το άγχος των εκλογών στα γνωστά έργα στο κέντρο της πόλης. Κανένας προγραμματισμός, κανένας σοβαρός σχεδιασμός».

«Και επειδή αυτός ο μικρόκοσμος όπου ζείτε δύσκολα θα αλλάξει, να είστε σίγουρος ότι θα αλλάξουν όλα τα άλλα και θα τα αλλάξουν οι πολίτες στις επικείμενες εκλογές» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

Ο ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ

Την απουσία εκπροσώπων φορέων της πόλης από τη συνεδρίαση παρατήρησε ο κ. Μαμάκος που, ασκώντας κριτική, τόνισε πως «θεωρούμε ότι το έργο της δημοτικής αρχής κρίνεται κατώτερο των περιστάσεων και των πραγματικών αναγκών των συμπολιτών. Με το επικοινωνιακό τσουνάμι του ΣΒΑΚ και των λοιπών προσπαθείτε να καλύψετε την ανεπάρκειά σας. Για εκείνο για το οποίο όμως παραδεχόμαστε τη δημοτική αρχή είναι ότι έχει χρονοδιάγραμμα. Μεθοδεύσατε τα πράγματα με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι γίνεται έργο στην πόλη λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Προσέξτε όμως γιατί οι εκλογές είναι πολύ περίεργο έργο» κατέληξε ο κ. Μαμάκος.

*Ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή πως «μηδενίζει το έργο» της προηγούμενης περιόδου, ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης υπεραμύνθηκε το έργο επί δικής του θητείας.

*«Έγινε έργο αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό» τόνισε ο επικεφαλής παράταξης Εκτ. Νασιώκας, ο οποίος επέκρινε τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι «έχασε χρόνο μέχρι να προσγειωθεί στην πραγματικότητα» όπως και η κυβέρνηση, με τα μνημόνια, το κίνημα “δεν πληρώνω” κ.ά.

 *«Δεν θα παρακολουθήσω τη στείρα αντιπαράθεση» τόνισε ο επικεφαλής παράταξης Ντ. Διαμάντος καταθέτοντας προτάσεις για ανάπτυξη δράσεων που, μεταξύ άλλων, θα εστιάζουν στη νεολαία και στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ανεργία, αναγνωρίζοντας επίσης ότι έγινε έργο.

*Τη διαφορετική αντίληψη της παράταξης του ΚΚΕ, από όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τα κόμματα που τις στηρίζουν, σημείωσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Παζιάνας τονίζοντας πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για θέματα όπως τα μνημόνια, ο ΕΝΦΙΑ, η βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα κ.ά.

«Λέγονται πολλά που διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα με οξείες εκφράσεις» τόνισε ο κ. Καλογιάννης απαντώντας στην τοποθέτηση της κ. Καραλαριώτου. Για την οποία επισήμανε πως «έχει έλλειμμα στρατηγικής στο δρόμο της πριν τις εκλογές».

«Πρόκειται για συνειδητές στρεβλώσεις» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης που με αφορμή αναφορές της κ. Καραλαριώτου σε έργα όπως η Μεγ. Αλεξάνδρου, ο Πηνειός κ.λπ. τόνισε ότι η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο «έχει ψηφίσει το ΣΒΑΚ», «έχει ψηφίσει την πρόταση για το leader» με αφορμή τον Πηνειό, «έχει ψηφίσει τις δικές μας μελέτες για το Αρχαίο Θέατρο». «Ψαρεύετε στα θολά νερά, κρατήστε ένα επίπεδο και θα κριθούμε στις εκλογές» κατέληξε ο δήμαρχος. Με τη συζήτηση να ολοκληρώνεται με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής οργανισμών του Δήμου.

* Να σημειωθεί, τέλος, πως μετά τη συζήτηση για τον απολογισμό, ακολούθησε δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass