Στο Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 22:08

Το Μέγαρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Εκεί τον υποδέχθηκε η πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Νικολέττα Μπασδέκη και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με ιδιαίτερο σεβασμό.

«Η επίσκεψή σας αποτελεί για μας εξαιρετική τιμή με δεδομένο μάλιστα το γεγονός πως πρώτη φορά ποιμενάρχης επισκέπτεται τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των μελών του ΔΣΛ ευχόμαστε μακροημέρευση και ευόδωση του ιερού σας έργου. Θέλουμε και ελπίζουμε πως μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δικηγορικού Συλλόγου θα υπάρχει αγαστή συνεργασία».

Απευθυνόμενη, πέραν του ιεράρχη και στον νομικό κ. Ιερώνυμο, προσέφερε ως δώρο ένα βιβλίο που καταγράφει το πρώτο μέρος της ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος το δέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση σχολιάζοντας, μάλιστα, το γεγονός πως ένας εκ των πρώτων προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (ο Θεόδωρος Ιατρόπουλος) καταγόταν από κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στον δικό του τόπο καταγωγής.

Εν συνεχεία πρόσφερε στον ΔΣΛ εικόνα των επισκόπων Λαρίσης Αγίων Αχιλλίου και Βησσαρίωνα σημειώνοντας ότι: «Οι επίσκοποι Λαρίσης έδρασαν στην πόλη σε περιόδους μεταμόρφωσης. Δηλαδή ο μεν Αγιος Αχίλλιος όταν η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μετασχηματιζόταν σε Βυζαντινή και από ειδωλολατρική σε Χριστιανική. Ήταν αυτός που στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο αντιμετώπισε τον ανατολίτικο δεσποτισμό. Η ορθοδοξία χάρη στους πατέρες της πρώτης Συνόδου κράτησε το συνοδικό της πολίτευμα, δηλαδή το δημοκρατικό φρόνημα. Την ισότιμη συμμετοχή των επισκόπων στις Συνόδους κι ένα φρόνημα διοικήσεως τέτοιο που να αποτρέπει αυταρχισμό κι άλλα τέτοια φαινόμενα που αποτελούν τροχοπέδη για πολλά.

Ο Άγιος Βησσαρίων αν και επίσκοπος Λαρίσης ποτέ δεν έμεινε στη Λάρισα γιατί ήταν την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Στην Οθωμανική κυριαρχία η Λάρισα ήταν μια τουρκόπολη ουσιαστικά. Οι Χριστιανοί δεν έμεναν εύκολα. Κι έτσι άφηνε κενή κάποια επισκοπή γύρω – γύρω για να πηγαίνει να μένει πότε στα Τρίκαλα, πότε στην Καλαμπάκα, πότε στην Ελασσόνα και ακολουθούσε ουσιαστικά τους Χριστιανούς διότι στη Λάρισα δεν έμεναν Χριστιανοί. Ήταν έτσι η μοίρα του κλήρου να ακολουθεί τον λαό του Θεού. Δύο κομβικές προσωπικότητες σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας, που όμως ανεδείχθησαν και πρόσφεραν πολλά» είπε ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και κατέληξε λέγοντας: «Κι επειδή οι δικηγόροι πάντα στην αδυναμία του άλλου συντρέχουνε νομίζω πως και οι δύο έχουν να πούνε πολλά».

Εν συνεχεία ακολούθησε συζήτηση.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass