«Δεν θα περάσει η αστυνομοκρατία και ο εκφοβισμός»

ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 15:34

Για επιχείρηση αστυνομοκρατίας ενάντια στα συνδικάτα κατηγορεί την κυβέρνηση το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση «τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα για να είναι τυχαία. Αποτελούν μέρος ενός σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Στην Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στον χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) εγκλωβίζοντας τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εισαγγελείς και δικαστές απέστειλαν έγγραφο στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης ζητώντας στοιχεία για τις αρχαιρεσίες του, για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Πριν λίγες μέρες, στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ, εμφανίστηκε αστυνομικός διευθυντής, που απειλούσε με εισαγγελείς, λέγοντας ότι η απεργία είναι παράνομη, αποφασισμένη από μια “μειοψηφία”.

Στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε η παρουσία ασφαλίτη, που ήταν με συγκεκριμένη αποστολή από την Ασφάλεια. Πριν λίγο καιρό αστυνομικές δυνάμεις ανέλαβαν να καλύψουν τους εργατοπατέρες στο Ε.Κ. Κατερίνης, στη διεξαγωγή νόθου συνεδρίου.

Είναι φανερό ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας, Ε.Ε., αλλά και στην προσπάθεια εκφοβισμού που επιχειρούν, πρέπει να δώσουν μαζική και μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 10.30 π.μ., στην Κεντρική πλατεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass