«Ανοιχτή η πόρτα μου», διαμήνυσε ο νέος Μητροπολίτης στους ιερείς

ΠΡΩΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΠΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2018 22:14

Με την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νικαίας ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, χθες το πρωί, ύστερα από πρόσκληση του νέου Ποιμενάρχου τους, Σεβασμιοτάτου κ. Ιερωνύμου.

Ο Μητροπολίτης ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο, ενώ ευχήθηκε Καλή Τεσσαρακοστή τόσο στους παρισταμένους ιερείς, όσο και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της ενορίας. Κατόπιν ο Σεβασμιότατος κ. Ιερώνυμος είχε μία πρώτη ευκαιρία γνωριμίας με τους ιερείς του, στους οποίους μίλησε με πολλή αγάπη και έδωσε πολλές και χρήσιμες ποιμαντικές και διοικητικές παραινέσεις. Ο νέος Μητροπολίτης, εν είδει πατρικών συμβουλών, κάλεσε τους κληρικούς «να τηρούν το καταστατικό της εκκλησίας, πορεύοντες εν Κυρίω, να μην δίνουν δικαιώματα με την εμφάνιση ή τη συμπεριφορά τους για περαιτέρω σχολιασμό, να εμπιστευθούν τον νέο Ποιμενάρχη, η πόρτα του οποίου θα είναι ανοικτή για επίλυση των όποιων προβλημάτων». Ακόμη ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέφερε ότι θα επιχειρεί να γίνονται συχνά ιερατικές συνάξεις, με βασικό εισηγητή τον ίδιο, ώστε να ενημερώνονται αναλυτικά και έγκαιρα οι ιερείς για θέματα που τους αφορούν. Δεν έγινε ωστόσο καμία αναφορά στο θέμα των ημερών, δηλαδή στις σχέσεις κράτους-εκκλησίας, αναφορικά με τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Από την πλευρά τους οι πατέρες ευχαρίστησαν τον νέο τους Ποιμενάρχη για την ευκαιρία αυτή της Ιερατικής Συνάξεως και για τα όσα συζήτησαν στον διάλογο που ακολούθησε και όλοι μαζί στο τέλος έψαλαν τη φήμη του Ιεράρχου τους.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass