Πρωτοπόρος ο ΤΟΕΒ Δαμασίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΟΕΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2018 22:18

Ενημέρωση για την Ενεργειακή Κοινότητα στην οποία εντάχθηκε ο ΤΟΕΒ Δαμασίου πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό προς τα μέλη του στο «Δελήχειο» Πνευματικό Κέντρο Δαμασίου, στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Στην εκδήλωση αναλυτική ενημέρωση έκανε ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μανίκας (φωτ.) αναφορικά με την Ενεργειακή Κοινότητα, η οποία είναι η πρώτη στην Ελλάδα και στην οποία θα συμμετέχουν εννέα ΤΟΕΒ και ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας.

Στην Ενεργειακή Κοινότητα εκτός από τον ΤΟΕΒ Δαμασίου συμμετέχουν επίσης οι ΤΟΕΒ: Αγίας Σοφίας, Μάτι Τυρνάβου, Ταουσάνης, Πηνειού, Ενιπέα, Σοφάδων, Τιτανίου, Σελάνων.

 Η Ενεργειακή Κοινότητα θα τοποθετήσει αρχικά φωτοβολταϊκά στο πρώτο Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο δημοτικό διαμέρισμα Κοιλάδας Λάρισας και το δεύτερο στο δημοτικό διαμέρισμα Πλατανουλίων Τυρνάβου.

 Η κατασκευή των φωτοβολταϊκών θα ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο του 2019 και σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα αποφέρει άμεσα καθαρά κέρδη από 100.000 ευρώ σε κάθε ΤΟΕΒ ετησίως.

Ο κ. Μανίκας τόνισε, επίσης, ότι το σημαντικό αυτό έργο αλλάζει τα δεδομένα στην ενέργεια στην περιοχή με τη μείωση του κόστους, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρδευτές θα πληρώνουν στρεμματικά λιγότερα χρήματα για πότισμα. Επίσης άμεσα στο μέλλον ως παραγωγοί πράσινης ενέργειας δεν θα πληρώνουν οι αρδευτές, που ποτίζουν τα κτήματά τους από τον Οργανισμό, τέλος πράσινης ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μανίκας έκανε εκτενή ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του ΤΟΕΒ Δαμασίου, η οποία είναι θετική, και συγκεκριμένα σημείωσε ότι τα οικονομικά δεδομένα είναι 340.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις ενώ έχει εξοφληθεί και το ηλεκτρικό ρεύμα προς τη ΔΕΗ της χρήσης του 2018. Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του έτους τα ταμειακά διαθέσιμα θα ξεπεράσουν τις 400.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ

Επίσης ο κ. Μανίκας αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε το προηγούμενο διάστημα με την απόσταξη του τσίπουρου εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες υπήρχε μικρή συμμετοχή αμπελουργών, για ένα τεράστιο πρόβλημα, όπου, αν κλείσουν οι άμβυκες, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα στην αμπελοκαλλιέργεια στην περιοχή μας.

Τέλος, τόνισε ότι εκ του αποτελέσματος ήταν σωστή η στρατηγική του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος μόνος του διεξήγαγε τις διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία και το Τελωνείο Λάρισας και έφερε το θετικό αυτό αποτέλεσμα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass