«Πήραμε εντολή και αλλάζουμε την Ελασσόνα»

ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 17 Νοε 2018 22:30

Παρουσία δεκάδων δημοτών, στη γεμάτη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ελασσόνας.

Ανοίγοντας την ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, με εμφανή την απουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης (όπως είχε προαναγγελθεί), ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντ. Μπίσμπας στάθηκε στην όλη διαδικασία και δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την απουσία των πτερύγων της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Δεν μπορούν να μιλούν για δεύτερο απολογισμό στα πέντε χρόνια της θητείας, αυτοί που δεν έκαναν ποτέ απολογισμό τα προηγούμενα χρόνια», είπε.

Η συνέχεια ανήκε στον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου που παρουσίασε τον απολογισμό του έργου, των ενεργειών και των δράσεων που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή Ελασσόνας στα 4 χρόνια της θητείας της.

«Η Ελασσόνα αλλάζει! Αυτή την εντολή ζητήσαμε από τους πολίτες πριν τέσσερα χρόνια, αυτή την εντολή λάβαμε, αυτή την εντολή εκτελούμε».

Ανάμεσα σε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών, μικρών και μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ελασσόνας, ο δήμαρχος Ελασσόνας στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο της Τηλεμετρίας, στη σύνδεση της Ελασσόνας με το δίκτυο Φυσικού Αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ («στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου υπολογίζουμε πως θα τροφοδοτηθεί και η πόλη της Ελασσόνας»), αλλά και στη Σχολή Γαλακτοκομίας της Ελασσόνας.

Ακόμη, στο έργο του νέου Στίβου στην Ελασσόνα και στο μεγάλο, ποιοτικό, άλμα, της αναβάθμισης της «Γιορτής Φέτας», σε Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018».

«ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ»

Χαρακτηριστικά τα όσα «κατέθεσε» με νόημα, ανάμεσα στα άλλα, ο δήμαρχος Ελασσόνας: «Από την πρώτη μέρα, που αναλάβαμε τον Δήμο Ελασσόνας, βρεθήκαμε απέναντι και σε έναν απόλυτο παραλογισμό. Ενώ, εγώ ο ίδιος ήμουν αυτός που ζήτησα από τους δημότες της Ελασσόνας «ούτε μια μέρα ανοχή», ήμουν εγώ ο ίδιος που δέχθηκα αναρίθμητες επιθέσεις, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, με προσωπικά, πολλές φορές, χτυπήματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν από πολιτικό πολιτισμό. Ναι! Μπορεί να χαλάσαμε τη σούπα κάποιων που είχαν συνηθίσει τον Δήμο Ελασσόνας προσωπικό τους φέουδο. Ναι! Μπορεί να βάλαμε τέλος σε αντιλήψεις προσωπικής τακτοποίησης και οικονομικής ευημερίας, με μοχλό τις αναθέσεις έργων. Ναι! Μπορεί να κάναμε και λάθη στους χειρισμούς υποθέσεων ή στην επιλογή συγκεκριμένου συνεργάτη. Μπορεί να φανήκαμε, ίσως, άτολμοι ώστε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα σε μια πλήρη εξυγίανση χρόνιων παθογενειών, τις οποίες γνωρίζει και συζητά ολόκληρη η Ελασσόνα εδώ και χρόνια. Δεν κάναμε όμως πίσω. Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε. Δεν διαπραγματευτήκαμε ποτέ την αξιοπρέπεια και το μέλλον αυτού του τόπου.

Δυστυχώς, τέσσερα χρόνια μετά, το 2018, κάποιοι συνεχίζουν να μιλούν με όρους του 2014».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρένθεση του δημάρχου Ελασσόνας: «Την ώρα που κάποιοι σπεύδουν είτε για προσωπικούς, είτε για κομματικούς λόγους, να περιορίσουν τη σημερινή δημοτική αρχή σε κομματικά στεγανά, κάνοντας λόγο για «χρίσματα» ή για οτιδήποτε άλλο, εγώ θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμη φορά δημόσια, όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης αυτής για τη συμβολή τους στο αναπτυξιακό μας έργο. Την ώρα που κάποιοι σχεδιάζουν παλαιοκομματικές συνταγές προεκλογικού αγώνα, χωρίς μάλιστα να έχουν αποφασίσει οι ίδιοι, αν θα εκτεθούν απέναντι στους δημότες μας, εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση, ο οποίος στο προηγούμενο υπουργείο του έδωσε το «πράσινο φως» και 2.700.000 ευρώ για το μεγάλο έργο της τηλεμετρίας, και από αυτό το υπουργείο 2.000.000 ευρώ για αποπληρωμή χρεών και υποχρεώσεων, ένα ποσό που θα κατευθυνθεί ολόκληρο για την εξόφληση της ΔΕΗ, ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αμαρτίες του παρελθόντος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρώην υπουργό Γιάννη Τσιρώνη για τον αγώνα του και στα δύο υπουργεία, ώστε να προχωρήσει το Προεδρικό Διάταγμα του Ολύμπου, καθώς και η Γαλακτοκομική Σχολή, τον κ. Γαβρόγλου, τον κ. Σπίρτζη, αλλά και υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης που υπέγραψαν να επιδοτηθεί ο Δήμος Ελασσόνας για έργα υποδομών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αίσθηση προκάλεσε η παρένθεση του δημάρχου Ελασσόνας για τη σχέση του Δήμου Ελασσόνας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Ακούγονται πολλά και διάφορα για τη σχέση του Δήμου της Ελασσόνας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η σχέση αυτή στηρίζεται επάνω στον άξονα που έχουμε χτίσει ολόκληρη τη στρατηγική μας, απέναντι σε κάθε θεσμό που έχει αλληλεπίδραση με τις υπηρεσίες του δήμου: είναι μια σχέση διεκδικητική, μια σχέση που βάζει μπροστά, πάντα και μόνο, το συμφέρον της Ελασσόνας. Τριβές και διαφωνίες είναι λογικό να υπάρχουν, όταν διεκδικείς περισσότερα πράγματα για τον τόπο σου».

Στον απολογισμό της δημοτικής αρχής Ελασσόνας έδωσαν το «παρών»: ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Καραστέργιος, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Νικ. Κατσαρός, Ι. Παπαδημόπουλος, Ελευθ. Κυριακού, αυτοδιοικητικοί της περιοχής, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Παπαλέξης με μέλη της διοίκησης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας κ. Χρ. Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Δημ. Μπουχλαριώτης, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, τα Δ.Σ. του Π.Ο.Ε., του Οικονόμου Τσαριτσάνης, φορείς, σύλλογοι και παραγωγικές τάξεις της περιοχής, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass