Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύελλα αντιδράσεων για τη μεταφορά των Ευρυμενών

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 22:04

Ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχει να κάνει με την επιθυμία κάποιων οι Ευρυμενές να περάσουν διοικητικά στον Δήμο Τεμπών από τον Δήμο Αγιάς όπου βρίσκονται σήμερα, παίρνουν με επιστολή τους σύλλογοι της εν λόγω περιοχής, θέση η οποία, όπως κατηγορηματικά εκφράζεται, είναι υπέρ της παραμονής θεωρώντας την οποιαδήποτε συζήτηση άκαιρη, άκομψη και, κυρίως, διχαστική και παντελώς αποπροσανατολιστική.

Η επιστολή συνυπογράφεται από τους Αγροτικό Συνεταιρισμό Καρίτσας – Στομίου, Αλιευτικό Σύλλογο Στομίου – Αγιοκάμπου, Μορφωτικό Σύλλογο Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας», Αγροτικό Συνεταιρισμό Μελιβοίας, Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατιάς Άμμου, Σύλλογο Οικισμού Αλεξανδρινής, Επαγγελματικό Σύλλογο Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς, Πλατιάς Άμμου, Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων νομού Λάρισας, Πολιτιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Καρίτσας «Καλυψώ» και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Παραλιών νομού Λάρισας.

Έχει σταλεί δε προς τον γενικό γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνο Σκουρλέτη, προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, προς τη διευθύντρια Γραφείου υπουργού Εσωτερικών κ. Ελένη Πατσαρίνου, προς τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, προς τους αρχηγούς των κομμάτων, προς τους βουλευτές του νομού Λάρισας, προς τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, με κοινοποίηση προς τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών.

Να σημειωθεί πως έχει προηγηθεί και το κοινό κείμενο των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών και της Τοπικής Κοινότητας Μελιβοίας, ήτοι των κυρίων Αθανασίου Κυριάκου για το Ομόλιο, Ιωάννη Μπεριτζά για τον Παλαιόπυργο, Νικολάου Σαμαρά για το Στόμιο, Στέλιου Οικονόμου για την Καρίτσα και Αθανασίου Μπελιά για τη Μελιβοία, με το οποίο, επίσης, εκδηλώνεται η κατηγορηματική αντίθεση στη θέληση κάποιων να αλλάξουν Δήμο οι Ευρυμενές.

Αναφέρει, λοιπόν, η επιστολή των συλλόγων:

«Εμείς οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών και Μελιβοίας, που δραστηριοποιούμαστε σε φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, δηλώνουμε ότι θεωρούμε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αλλαγές στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς, άκαιρη, άκομψη και κυρίως διχαστική και παντελώς αποπροσανατολιστική.

Συμφωνούμε ότι αυτή τη στιγμή το κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη της περιοχής μας δεν είναι τα διοικητικά όρια των δήμων, αλλά το στρατηγικό πλάνο που ο Δήμος Αγιάς έχει ήδη συγκροτήσει και εφαρμόζει, με αποτελέσματα που αλλάζουν καθημερινά προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής μας.

Είναι αυτονόητο ότι το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της περιοχής απαιτεί για την καλύτερη υλοποίησή του, τη συμμετοχή όλων των θεσμικών δυνάμεων, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων.

Υπό αυτή την έννοια, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αυτή τη στιγμή μοιάζει να γίνεται εκ του πονηρού και δεν στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, αλλά στην επίτευξη στόχων που δεν σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Συστήνουμε, τέλος, σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες (βουλευτές, δημοτικούς συμβούλους κ.λπ.), που αναφέρονται στο θέμα, να ζητούν πριν αποφασίσουν ποια πλευρά έχει δίκαιο – και την άλλη άποψη, που εκφράζει υπαρκτούς με καταστατικά θεσμούς ολόκληρης της περιοχής μας και όχι μεμονωμένου χωριού ή άλλου Δήμου, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ή προσδοκίες που δεν ευνοούν τα συμφέροντα της περιοχής, αλλά συντελούν στη δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης και διχασμού».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα