Αποθήκη - «συνεργείο» για κλεμμένα Ι.Χ.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 46ΧΡΟΝΟΣ ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 18 Νοε 2018 16:00

Σε «συνεργείο» είχε μετατρέψει μια παλιά αποθήκη στον Τύρναβο, ένας 46χρονος Ρομά που συνελήφθη, κατηγορούμενος για κλοπή και πλαστογραφία καθώς παραποιούσε στοιχεία κλεμμένων αυτοκινήτων για να μην αναγνωρίζονται. Ο 46χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Τυρνάβου, όταν η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε τους δράστες τριών κλοπών σε αγροτικά αυτοκίνητα που σημειώθηκαν χθες τα ξημερώματα, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Όπως είναι γνωστό, με αφορμή τον εντοπισμό – στο παρελθόν - και άλλων «συνεργείων» στον Τύρναβο, κλεμμένα αυτοκίνητα επιβατικά ή αγροτικά μεταφέρονται το ίδιο βράδυ της κλοπής σε αποθήκες και τις αμέσως επόμενες ώρες, οι δράστες αλλοιώνουν την «ταυτότητα» του οχήματος «χτυπώντας» νέους αριθμούς πλαισίου, κινητήρα κλπ. Σε άλλες περιπτώσεις, ανάλογα και με την κατάσταση του κλεμμένου οχήματος, την ίδια ημέρα της κλοπής έχει «κοπεί» σε ανταλλακτικά.  

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «ο 46χρονος κατελήφθη να έχει εγκαταστήσει μέσα σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη ένα πλήρες εργαστήριο μετατροπής και παραποίησης των αναγνωριστικών στοιχείων οχημάτων, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε εκεί βρέθηκε ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο όπως προέκυψε είχε κλαπεί χθες από την Καρδίτσα.

Επιπλέον, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία που χρησιμοποιούνταν για την παραποίηση των στοιχείων οχημάτων (αυτοκόλλητες ταινίες χρώματος, ηλεκτρικό τρυπάνι, θερμοκολλητικό μηχάνημα κλπ), καθώς επίσης και μία μπαλαντέζα με λάμπα εξωτερικού φωτισμού. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος είχε αφαιρέσει από το χώρο του κινητήρα του προαναφερόμενου οχήματος τη μεταλλική ταμπέλα όπου αναγραφόταν ο αριθμός πλαισίου, και είχε τοποθετήσει αντίστοιχη πινακίδα όπου αναγραφόταν διαφορετικός αριθμός πλαισίου.

Το όχημα αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του δράστη σε άλλα παρόμοια αδικήματα» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass