Η Λάρισα «βιάζεται» να φέρει τις γιορτές

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η πόλη «ντύνεται» γιορτινά

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 22:04

Το γιορτινό κλίμα των Χριστουγέννων, προσπαθεί να φέρει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, στην καθημερινότητά της η Λάρισα, με τους εμπόρους να έχουν ξεκινήσει να στολίζουν τις βιτρίνες τους με λαμπιόνια και γιρλάντες, ήδη από τον Οκτώβριο!

Στον ίδιο ρυθμό κινείται και ο Δήμος Λαρισαίων, που φέτος έχει προγραμματίσει το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην Κεντρική πλατεία της πόλης, επίσης πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα ξεκινά ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέσα στον Νοέμβριο, μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Η διάθεση και η ανάγκη να δημιουργηθεί το συντομότερο δυνατό ένα φωτεινό περιβάλλον, που θα αλλάξει την γκρίζα ατμόσφαιρα του χειμώνα, είναι μεγάλη και το μαρτυρούν οι εντατικές ετοιμασίες για την αλλαγή της εικόνας της πόλης.

Για του λόγου το αληθές, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στους πεζόδρομους της πόλης από τις αρχές Νοεμβρίου, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να συμπαρασύρουν τη διάθεση των καταναλωτών.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα πρόβαλε στην εμπορική αγορά της Λάρισας την 28η Οκτωβρίου (σε κατάστημα με είδη δώρων και οικιακής χρήσης), ενώ από τότε, σταδιακά, τη σκυτάλη παίρνουν συνεχώς κι άλλα καταστήματα μεταμορφώνοντας τις βιτρίνες τους σε πλούσιες χρωματικές παλέτες με γιορτινές συνθέσεις.

Από τη μεριά του και ο Δήμος έρχεται να ενισχύσει τη δημιουργία μιας πιο φωτεινής εικόνας στη Λάρισα, αυξάνοντας τη λάμψη της, αφού σχεδιάζει φέτος να αυξήσει τον γιορτινό στολισμό σε περισσότερους στους δρόμους της, με αποκορύφωμα τη δημιουργία μιας φωτεινής γιορτινής πολιτείας στο Αλκαζάρ, το γνωστό πλέον ως «Πάρκο των Ευχών».

Οσονούπω, θα πιάσουν δουλειά και οι καλλιτέχνες, που θα τους δούμε σκαρφαλωμένους σε σκάλες μπροστά από βιτρίνες, να ζωγραφίζουν χιονισμένα παράθυρα, το άρμα του Αϊ Βασίλη με δώρα, έλατα, γκι... και εμπνεύσεις βγαλμένες από τις χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Φυσικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, δεν θα μπορούσε να μην είναι από τους πρώτους που ωθεί στη δημιουργία του γιορτινού κλίματος και ήδη η διοίκησή του έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για την οργάνωση εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην αγορά της πόλης.

Αν και το εορταστικό πρόγραμμα ακόμα διαμορφώνεται, καθώς τα μέλη του είναι σε αναζήτηση των καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν, το σίγουρο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί και φέτος η καθιερωμένη γιορτή στην οδό Ερμού, με την εμφάνιση ξωτικών, μάγων... και με την ευχή όλες οι προσπάθειές τους να βοηθήσουν ώστε να «ζεσταθούν» τα ταμεία τους.

Λένα Κισσάβου

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass