Ζητούν να φτιάξουν ιππική στέγη σε ξεχασμένο αναψυκτήριο

Τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Τυρνάβου από τον Δήμο

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 22:14

Επανέρχονται τα μέλη του Ιππικού Ομίλου Τυρνάβου στην πρότασή τους για εξεύρεση χώρου στέγασής τους. Μια πρόταση που ξεκίνησε αρχικά προς τον Δήμο επί δημαρχίας Νίκου Μαλάκου και επανήλθε και πάλι προς τη δημοτική αρχή του κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Ιππικού Ομίλου ζητούν από τον Δήμο την παραχώρηση του εγκαταλειμμένου και σε άθλια κατάσταση οικήματος που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Τυρνάβου πριν τη γέφυρα παραπλεύρως του Χαμάμ. Ένας χώρος ο οποίος λειτουργούσε παλιότερα σαν καφέ αναψυκτήριο – εστιατόριο. Το οποίο όμως οι ενοικιαστές του από τον Δήμο το εγκατέλειψαν και στη συνέχεια και ο Δήμος το άφησε στην τύχη του.

Σήμερα ο χώρος ευρύτερα είναι τόπος που προσβάλλει την πόλη του Τυρνάβου αφού το κτίριο έχει μετατραπεί σε ερείπιο.

Χθες Κυριακή μέλη του Ομίλου, επισκέφθηκαν τον χώρο και διαπίστωσαν ότι παρά τις πολλές ελλείψεις τα μέλη είναι διατεθειμένα με προσωπική εργασία και κόπο να ανακαινίσουν το κτίριο ώστε να δημιουργηθεί εκεί ένα Ιππικό Κέντρο που θα μπορούν να επισκέπτονται οι δημότες, ιδίως η νεολαία και τα μικρά παιδιά και να έρθουν σε επαφή με το άλογο και το άθλημα της ιππασίας.

Τα μέλη του Ιππικού Ομίλου υπόσχονται επίσης να μετατρέψουν τον συγκεκριμένο χώρο σε ένα πραγματικό στολίδι στην είσοδο της πόλης.

Η πρόταση αυτή δεν είναι πρωτόγνωρη αφού Δήμοι και στην περιοχή μας, όπως της Λάρισας και των Τεμπών (Γόννοι, Μακρυχώρι), αλλά και στη Σιάτιστα, την Κοζάνη και αλλού έχουν δημιουργήσει παρόμοια στέκια.

Όπως δήλωσε στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Στέλιος Πατσιαούρας ήδη έγινε μια πρώτη συζήτηση με τον Δήμο Τυρνάβου ο οποίος αρνήθηκε την παραχώρηση του χώρου αυτού και υπέδειξε ως χώρο μια χορτολιβαδική έκταση σε απόμερο σημείο της πόλης χωρίς πρόσβαση ( πίσω από Κοιμητήριο) όπου βόσκουν αιγοπρόβατα. Καλούμε τον Δήμο Τυρνάβου και προσωπικά τον δήμαρχο κ. Π. Σαρχώση με τις ευαισθησίες που τον διακατέχουν να αγκαλιάσει την πρόταση του Ομίλου και την στηρίξει ηθικά, αφού υλικά για την επαναφορά του κτιρίου στην αρχική κατάσταση, όπως προαναφέραμε θα το αναλάβει ο Όμιλος». Ξεκάθαρο γίνεται επίσης ότι ο χώρος θα λειτουργεί ως Ιππικό Κέντρο χωρίς στάβλισμα αλόγων.

Ο ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Ιππικός Όμιλος Τυρνάβου «Άγιος Γεώργιος» δημιουργήθηκε το 2006, με σκοπό την ανάπτυξη και διατήρηση της ιππασίας ως άθλημα αλλά και την αναβίωση της παράδοσης του τόπου μας, μιας και το άλογο ήταν άρρηκτα δεμένο με τις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της περιοχής μας. Άλλωστε η Θεσσαλία χαρακτηριζόταν ήδη από τον Όμηρο ως «αλογοθρόφα», αφού από εδώ προέρχονταν οι καλύτερες ράτσες αλόγων.

Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια που συμβάλλουν στη γνωριμία των πολιτών με το άθλημα.

Παράλληλα συμμετέχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και διοργανώνει ιππικές εξορμήσεις σε διάφορα μέρη του νομού.

Ο όμιλος απαριθμεί περίπου 60 μέλη και διαθέτει 150 άλογα ιππασίας από διάφορες ράτσες, αλλά κυρίως Θεσσαλικά «Αραβάνια».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass