Ποιοτικές δημιουργίες στο Μύλο Παππά

* Σε εκδήλωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και Ειδικών Θεραπειών * Συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και χρημάτων για την Παιδική Στέγη και Κοινωνικά Παντοπωλεία

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 22:18

Γονείς με τα παιδιά τους πέρασαν ξένοιαστες δημιουργικές ώρες χθες στο «Μύλο του Παππά», απολαμβάνοντας μαζί τις πλούσιες δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει γι’ αυτούς το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Play Education» και το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «Μήτσιου Center» της Λάρισας, με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλάμβανε δράσεις για τα παιδιά, όπως εικαστικά εργαστήρια, βιωματικές ασκήσεις για μικρούς και μεγάλους, καθώς και ενημερωτικές ομιλίες για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Στόχος όλων των παραπάνω ήταν να προσφέρουν την ευκαιρία ανάπτυξης μιας ουσιαστικής επαφής γονέων και παιδιών, μέσα από την ψυχαγωγία και παράλληλα να μεταδώσουν και να κάνουν πράξη το μήνυμα στήριξης των παιδιών που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνοντας στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων τρόφιμα, ρούχα και χρήματα για την Παιδική Στέγη, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τεμπών.

«Εγώ και εσύ, μαζί, για καλό σκοπό», ήταν ο τίτλος της όλης εκδήλωσης,

που κατάφερε να ευαισθητοποιήσει ενήλικες και παιδιά της Λάρισας ώστε να δώσουν ενεργό «παρών».

Αναλυτικότερα, οι γονείς που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από τους εκπροσώπους των δύο Κέντρων και άλλους επαγγελματίες του επιστημονικού χώρου της Λάρισας, σε θέματα που αφορούσαν την ανάπτυξη, τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού, τη διατροφή, τη γυμναστική, τη μουσική παιδεία, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του.

Παράλληλα με τις ομιλίες για την ενημέρωση των γονέων, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για τα παιδιά, όπως έκθεση ζωγραφικής, δημιουργικές δραστηριότητες με χορό, τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι, γυμναστικές επιδείξεις και κατασκευή αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν η κ.

Σταύρη Ιωάννα, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Play Education» και η κ. Δάκτυλα Λιάνα, ιδιοκτήτρια Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Μήτσιου Center» Λάρισας, οι οποίες φιλοδοξούν αυτή η δράση να γίνει θεσμός για την πόλη.

 

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass