Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικαστική και μουσική συνύπαρξη στην Πινακοθήκη Λάρισας

* Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση «Μουσικό Κουτί»

Δημοσίευση: 19 Νοε 2018 16:00

Μια ιδιαίτερη έκθεση, που συνδυάζει γλυπτικά έργα με μουσική, εγκαινιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και εντυπωσίασε το φιλότεχνο κοινό που παρευρέθηκε.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μουσικό Κουτί», η ομαδική εικαστική έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες καλλιτεχνών της Λάρισας και συγκεκριμένα 17 κατασκευές – γλυπτικά έργα.

Το κάθε έργο αποτελεί μια αναφορά στον καθιερωμένο τύπο του μουσικού κουτιού, σμιλεμένο κατά την αισθητική και σύγχρονη προσέγγιση του κάθε συμμετέχοντα εικαστικού.

Στην έκθεση συμμετέχουν μέλη του Σωματείου Εικαστικών Καλλιτεχνών Λάρισας «8» και συγκεκριμένα οι: Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Άρτεμις Διαμαντή, Αχιλλέας Ζάζος, Ζωή Ζηπέλα, Αντιγόνη Καψάλη, Ευτυχία Λάνταβου, Πάρης Μακρής, Νίκος Μάτας, Τζένη Μπαμπαλή, Μαρία Παναγιώτου, Αθανασία Παπατζέλου, Χρήστος Σαμαράς, Ελένη Σαρλικιώτη, Ιφιγένεια Σδούκου, Ζωή Σεϊτάνη, Θεοδώρα Τσιάτσιου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Γιώργος Σούλτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της Δημοτικής Πινακοθήκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νίκος Καλτσάς, η πρόεδρος του Σωματείου «8» κ. Νίνα Καψάλη και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Άννυ Ψάρρα – Περίφανου που τόνισε μεταξύ άλλων: " Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με δύο από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Η συμπόρευση, η συνεργασία και η κοινή δράση είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαβαίνουμε με επιτυχία το απαιτητικό μονοπάτι του Πολιτισμού. Η θεματική της έκθεσης με την παρουσίαση μοναδικών «μουσικών κουτιών», όπως τα εμπνεύστηκαν οι ντόπιοι δημιουργοί, μας γεμίζει χαρά, γιατί έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σύγχρονη τέχνη που γεννά η πόλη μας. Τα «μουσικά κουτιά» που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες του τοπικού σωματείου ερεθίζουν τα συναισθήματα, ξεκλειδώνουν μνήμες και προκαλούν τις αισθήσεις".

Τη βραδιά των εγκαινίων εμφανίστηκε η ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου ΣΟΛ Junior ερμηνεύοντας ρομαντικά κομμάτια. Σολίστ στο βιολί ήταν ο Λαοκράτης Δημόπουλος και τη μουσική διεύθυνση είχε ο Χρήστος Κτιστάκης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Μουσικό Κουτί» θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο από το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8» για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Την έκθεση οργάνωσαν το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας και το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας «8».

Gallery άρθρου