Αναταράξεις στην κεντροδεξιά ενόψει δημοτικών εκλογών

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ 16 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 22:04
«Απόκλιση από τη χαραχθείσα στρατηγική», καταλογίζουν 16 μέλη της «Νέας Λάρισας» στον επικεφαλής της Ντίνο Διαμάντο και ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από αυτή «Απόκλιση από τη χαραχθείσα στρατηγική», καταλογίζουν 16 μέλη της «Νέας Λάρισας» στον επικεφαλής της Ντίνο Διαμάντο και ανακοινώνουν την αποχώρησή τους από αυτή

Έντονες αναταράξεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς προκαλούν, σε τοπικό επίπεδο, οι διεργασίες ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τον Μάιο του 2019.

Η κοινή απόφαση των δημοτικών παρατάξεων, Ρένας Καραλαριώτου και Θανάση Μαμάκου να κατέλθουν από κοινού με υποψήφια δήμαρχο Λάρισας την κ. Καραλαριώτου – έχοντας πλέον και την επίσημη στήριξη της ΝΔ – σε συνδυασμό και με το «ρεύμα υπεροχής» που διακατέχει τα στελέχη της ΝΔ τα οποία, με κάθε αφορμή σημειώνουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση των εθνικών εκλογών, διαμορφώνουν ένα πολιτικό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από εκείνο των εκλογών του 2014.

Το κοινό ψηφοδέλτιο –αντί των τριών από τον χώρο της κεντροδεξιάς το 2014- όπως και το «νικηφόρο ρεύμα» που καλλιεργείται στο εσωτερικό της ΝΔ, δημιουργούν παράλληλα ένα «κλίμα ενότητας» που εκτιμάται πως θα θέσει σε «δοκιμασία», πρωτοβουλίες όπως του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Λάρισα», Ντίνου Διαμάντου να ηγηθεί παράταξης και να κατέλθει εκ νέου στις δημοτικές εκλογές. Άσχετα από το γεγονός ότι η απόφαση Διαμάντου να κατέλθει τελικά στις εκλογές, σαφώς και δεν εξαρτάται από τις πολιτικές αποφάσεις της ΝΔ.

Από την παράταξη Διαμάντου αποχώρησε πρόσφατα –παραιτούμενος μάλιστα και από τη θέση του συμβούλου- ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης σημειώνοντας την ανάγκη να υπάρξει «ενότητα» στον χώρο ενώ λίγες ημέρες μετά, χαρακτήρισε «πολύ καλό ξεκίνημα» τη γαλάζια συμφωνία.

Την απόφαση Ξηρομερίτη διαδέχεται σήμερα η ομαδική αποχώρηση 16 Λαρισαίων, που στις εκλογές του 2014 κατήλθαν ως υποψήφιοι σύμβουλοι, με το ψηφοδέλτιο Διαμάντου. Οι 16 χρεώνουν «αλλαγή πλεύσης» στον κ. Διαμάντο, αν και στο κείμενο της αποχώρησης δεν αποσαφηνίζεται η στάση τους, ειδικά των υποψηφίων που σήμερα είναι στελέχη ή μέλη της ΝΔ.

Ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες οι 16 να αποσαφηνίζουν τη στάση τους και μένει να αποδειχθεί αν αποχωρούν για να «συνταχθούν» με το ενωτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ ή αποχωρούν χρεώνοντας στον κ. Διαμάντο την πρόθεση μετεκλογικής συνεργασίας με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Απ. Καλογιάννη.

Στάση για την οποία ο κ. Διαμάντος έχει δεχθεί έμμεση κριτική, καθώς έχει υπερψηφίσει εισηγήσεις της δημοτικής αρχής κατά τη συζήτηση διαφόρων θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σημειωθεί πως ο κ. Διαμάντος, ερωτηθείς από την «Ε» - σχετικά με τις προθέσεις του – δήλωνε στις 20 Οκτωβρίου πως «θα είμαι υποψήφιος με ανοιχτή ανεξάρτητη κίνηση και σε αυτό το πλαίσιο γίνονται ήδη επαφές». Για να προσθέσει ότι «εκφράζοντας αυτή η κίνηση τον μεσαίο χώρο με προτεραιότητα στις ανάγκες της πόλης. Οι περαιτέρω συνεργασίες είναι μπροστά» υπογράμμιζε τότε ο κ. Διαμάντος.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Οι 16 στο κοινό κείμενο αποχώρησής τους από την παράταξη (σ.σ. κείμενο που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στον κ. Διαμάντο) τονίζουν πως «καθ΄ όλη τη διάρκεια της αυτοδιοικητικής θητείας ως αντιπολιτευόμενοι και ως μέλη της παράταξης «Νέα Λάρισα» παρατηρούσαμε πως είχαν δημιουργηθεί σοβαρά σημεία απόκλισης από τη στρατηγική που είχαμε χαράξει , το όραμα με το οποίο ξεκινήσαμε καθώς και με επιλογές, τακτικές και θέσεις του επικεφαλής μας.

Κατά συνέπεια η εκπροσώπησή μας στον δήμο υστέρησε σημαντικά έναντι των θέσεων και των αρχών που είχαμε προτάξει, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά της. Ως εκ τούτου οι λόγοι ευθύνης και συνέπειας που συνοδεύουν τη δραστηριότητά μας δεν μας επιτρέπουν την περαιτέρω παραμονή και μας οδηγούν στην οριστική αποχώρηση από το συνδυασμό της δημοτικής παράταξης “Νέα Λάρισα”» καταλήγει το κείμενο.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Το κείμενο αποχώρησης από τη Δημοτική Παράταξη «Νέα Λάρισα» υπογράφουν οι εξής: Βασιλόπουλος Βασίλειος, Γουμενόπουλος Γιώργος, Μπαλαμώτης Κώστας, Πολιτάκης Βασίλειος, Σωτηρόπουλος Νικόλαος , Πουλούλης Ορέστης, Στογιάννη Αικατερίνη, Καναβός Ευάγγελος, Μπίλλης Δημήτριος, Σουφλιά Αλεξάνδρα, Ευαγγελία Τέρπου, Αλευρά Ζωή, Γιαννακού Καλλιόπη, Ξηρομερίτη Αλεξάνδρα, Τσιάχας Δημήτρης και, Χριστίνα Κανάκη.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass