Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Νοε 2018 15:35

Αγρυπνία στην Ι.Μ. Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη θα τελεστεί αγρυπνία σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ – 1 π.μ. για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην αγρυπνία μπορούν να μεταβούν στη μονή με λεωφορείο που θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα από την πλατεία Αγίου Βησσαρίωνα στις 7.30 μ.μ..

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6976-680339, Κ. Ευαγγελία και στο 6949-160818, κ. Σοφία. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010.

Ιερή αγρυπνία στον Αμπελώνα

Στον μητροπολιτικό καθεδρικό ιερό ναό της Κοιμήσεως τη Θεοτόκου θα τελεστεί ιερή αγρυπνία σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, για την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αναλυτικότερα: θα τελεσθούν η ακολουθία του Μικρού Αποδείπνου, ο πανηγυρικός Εσπερινός, ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 8:30 μ.μ σήμερα Τρίτη και θα τελειώσει γύρω στη 1:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Εκδήλωση- ομιλία στη ΓΕΧΑ

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., θα γίνει ομιλία με προβολή από τον πανοσιολογιότατο αρχιμ. π. Χρύσανθο Μαργαρίτη, ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως, με θέμα: «Γ. Βερίτης, ο αληθινός, ο αγωνιστής, ο αναστάσιμος ποιητής του Χριστού», με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την κοίμησή του.

 

 

 

Αιμοδοσία στον Άγιο Νικόλαο

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, από τις 9:30 το πρωί έως τις 12:30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία της Μητρόπολης στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Καλούνται οι πιστοί να προσέλθουν για να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Μητρόπολης.

Η Ελασσόνα γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ελασσόνα, στη συνοικία «Αμπελοκήπων» («Βαρόσι»), με τις καθιερωμένες διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, σήμερα Τρίτη 20 και αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου.

Σήμερα, Τρίτη στις 5.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα.

Αύριο, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Θεομητορικής εορτής, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με Θείο Κήρυγμα.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη του εκτελεσθέντος κληρικού – ήρωα αείμνηστου Νεομάρτυρα αρχιμανδρίτη Νεοφύτου Σάρρου(εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, τον Σεπτέμβριο του 1943). Η προτομή του κληρικού – ήρωα βρίσκεται στο προαύλιο του εορτάζοντος ναού.

Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και θα παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

Πανηγυρίζει η Ζωοδόχος Πηγή

Τα Εισόδια της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα και αύριο ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής στη Λάρισα. Οι πανηγυρικές Ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Τρίτη στις 6 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Αύριο στις 7:30 το πρωί Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 5 το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός Κανών της Παναγίας της Παντανάσσης.

Γιορτάζει ο ι.ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Μεσορράχης

Ο ιερός ναός Εισοδίων της Θεοτόκου Μεσορράχης πανηγυρίζει το διήμερο 20 - 21 Νοεμβρίου. Οι ακολουθίες θα τελεσθούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος εκπροσώπου της Μητρόπολης. Αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός Όρθρος της γιορτής και πανηγυρική Θεία λειτουργία, ιερουργούντος εκπροσώπου της Μητρόπολης.

Αγρυπνία στον Αγιο Αχίλλιο

Πρώτη φορά από την αγιοκατάταξή του θα εορτάσει φέτος στις 22 Νοεμβρίου η Εκκλησία τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Ιακώβου του εν Ευβοία (του Τσαλίκη), που διετέλεσε ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία. Στον Ναό του Αγίου Αχιλλίου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία αύριο Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, από τις 8.30 το βράδυ. Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο, τον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό μετά αρτοκλασίας, τον Όρθρο της εορτής και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Μεθαύριο το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου δεν θα τελεστεί θεία λειτουργία.

Εκκλησιασμός Πιερικού Συλλόγου

Ο Πιερικός Σύλλογος Ν. Λάρισας «Ολύμπιος Ξένιος Ζευς» καλεί τα μέλη του και τους φίλους του, σε εκκλησιασμό με αρτοκλασία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Λάρισας, με την ευκαιρία της εορτής της προστάτιδας Αγίας Αικατερίνης. Μετά τον εκκλησιασμό θα ακολουθήσει καφές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass