ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ

«Εδώ και τώρα λύση για τα αδέσποτα στον Δήμο Τεμπών»

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 16:22

Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής Τεμπών και προσωπικά του δημάρχου, κ. Κολλάτου και του αντιδημάρχου κ. Σαΐτη για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αδέσποτα σκυλιά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης «Νέα Δύναμη Τεμπών», Γιώργος Μανώλης.
Ο κ. Μανώλης ζητά από τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει άμεσα όλα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και ζητά από τον δήμαρχο να σταματήσει να επικρίνει την αντιπολίτευση κάθε φορά που φέρνει στο προσκήνιο προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών.
Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο κ. Μανώλης υποστηρίζει τα εξής: Το πρόβλημα με τα αδέσποτα στον δήμο μας δεν πάει άλλο, έχει διογκωθεί τόσο ώστε οι κάτοικοι αυτού του δήμου να φοβούνται να κάνουν το αυτονόητο. Να περπατήσουν χωρίς φόβο στους δρόμους, είτε για εργασία, είτε για βόλτα, είτε τα παιδιά να πάνε στο σχολείο τους, στα φροντιστήριά τους.


 Μετά και το πρόσφατο δημοσίευμα στον Τύπο της Λάρισας, για κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς αδέσποτων σκυλιών στον Σ.Σ. Ραψάνης προς τους ταξιδιώτες του προαστικού, η δημοτική Αρχή επέλεξε και πάλι τη σιωπή, όπως και ο αντιδήμαρχος της περιοχής κ. Ζάχος και ο τοπικός πρόεδρος Ραψάνης κ. Γαγάρας, τους οποίους δεν φαίνεται να συγκινεί κανένα θέμα που προκύπτει και αφορά στην περιοχή εκλογής τους. Οι συμπολίτες τους, ας τους αξιολογήσουν στις επόμενες εκλογές.
Μήπως όμως έστω εκ των υστέρων, οι Αρχές του τόπου μας έχουν να πουν κάτι, όχι σε εμάς ως αντιπολίτευση, αλλά στον απλό κόσμο που καθημερινά βιώνει την ενοχλητική και πολλές φορές επιθετική συμπεριφορά των αδέσποτων σκυλιών; Ποιες ήταν οι πρωτοβουλίες σας επί του θέματος; Αν φυσικά πήρατε, ας μας πείτε για να το μάθουμε!
Ως παράταξη «Νέα Δύναμη Τεμπών» θέλουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα τους συνδημότες μας, για να μην ζουν στο σκοτάδι, μια κατάσταση που βολεύει τον δήμαρχο κ. Κολλάτο και τους υπεύθυνους αντιδημάρχους του.
Πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα, έχουμε επισημάνει το πρόβλημα αυτό μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, ζητώντας την παρέμβαση του δήμου. Δυστυχώς, όπως και σε άλλα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος και η δημοτική αρχή, δίνουν απλά πέτσινες υποσχέσεις, χωρίς αντίκρισμα. Το μόνο που κάνουν κάθε φορά είναι το γνωστό, πετάω το μπαλάκι στον άλλον. Καμία ανάληψη ευθυνών, καμία διάθεση αυτοκριτικής, μα κυρίως καμία πρωτοβουλία, παρά μόνο υποσχέσεις.
Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος είναι καιρός πλέον να καταλάβει πως πρέπει να δείξει υπευθυνότητα και σοβαρότητα, έστω για μία φορά και να πράξει ως κεφαλή του Δήμου, τα δέοντα με βάση τον ισχύοντα νόμο.
Νόμος υπάρχει, τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά και με βάση τα όσα εργαλεία του δίνει, ας δώσει τη βέλτιστη λύση στη δεδομένη περίοδο, διότι το θέμα εκτός από τη σωματική ασφάλεια των δημοτών, έχει να κάνει και με τη δημόσια υγεία.
Τον καλούμε λοιπόν να ξεκινήσει με την εφαρμογή της ήδη υφιστάμενης νομοθεσίας για τα αδέσποτα, χωρίς να ρίχνει τις ευθύνες προς όποιον του επιδεικνύει τα κακώς κείμενα. Καταρχάς, καλούμε τον κ. Κολλάτο να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις, τόσο για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά, όσο και για την προστασία των κατοίκων από τα αδέσποτα. Αυτό θα ήταν μια καλή αρχή και δεν κοστίζει τίποτα!
Το θέμα των αδέσποτων σέρνεται χρόνια τώρα και τα ζώα είναι τα μόνα που δεν φταίνε. Μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να δει σωστά το θέμα, όχι με προχειρότητα. Η παράταξή μας είναι εδώ να του προσφέρει στήριξη και βοήθεια σε όποια θετική λύση προτείνει για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος, αρκεί φυσικά να υπάρχει η βούληση εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Κύριε Δήμαρχε, αντιληφθείτε έστω και αργά πως είσαστε σε αυτή τη θέση για να δίνετε λύσεις και όχι για να κάνετε απλά διαπιστώσεις του αυτονόητου. Τα πολιτικά παιχνίδια, τα δικά σας και των συνεργατών σας, μακριά από την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass