Οι εκπαιδευτές οδήγησης… μαρσάρουν

* ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ * «ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ» ΛΕΝΕ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 22:10

Την έντονη διαμαρτυρία τους για το ότι ο κλάδος τους δέχεται ένα πολύ γερό πλήγμα το τελευταίο διάστημα, αλλά και για το γεγονός πως χιλιάδες πολίτες δεν μπορούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης λόγω της αποχής των εξεταστών σε όλη τη χώρα, εξέφρασαν χθες στο κέντρο της Λάρισας εκπαιδευτές οδήγησης απ’ όλη τη Θεσσαλία.

Δεκάδες οχήματα απ΄ όλες τις σχολές της περιοχής, συγκεντρώθηκαν αρχικά στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης και εν συνεχεία κατέλαβαν το ένα ρεύμα της οδού Παπαναστασίου από την Περιφέρεια ως και το Δημαρχείο της Λάρισας.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι των επαγγελματιών συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, στον οποίο μετέφεραν την ανησυχία τους για την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί. Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός, που ήταν ενήμερος για το ζήτημα, τόνισε πως πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση από το αρμόδιο Υπουργείο καθώς πρόκειται για κοινωνικό πρόβλημα που δεν αφορά μόνο στον κλάδο των εκπαιδευτών.

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος Εκπαιδευτών Οδήγησης νομού Λάρισας κ. Αποστόλης Καραφύλλης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Περιφερειάρχη για μια απαράδεκτη κατάσταση που έχει θέσει σε ομηρία περίπου 50.000 υποψηφίους οδηγούς και όλο τον κλάδο των εκπαιδευτών. Εδώ και τρεισήμισι χρόνια μάς λένε πως ετοιμάζουν ένα νομοσχέδιο, το οποίο τώρα θέλουν να το καταθέσουν, όμως δεν προέβλεψαν μια μεταβατική περίοδο για να κυλήσει ομαλά. Και οι υποψήφιοι να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και ο κλάδος να λειτουργεί», είπε ζητώντας τη συμπαράσταση του κ. Αγοραστού.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του ίδιου σωματείου κ. Νίκος Οικονόμου πρόσθεσε: «Εκείνο που μας καίει άμεσα είναι η αποσύνδεση του μισθολογικού, δηλαδή της αμοιβής των εξεταστών από το νέο νομοσχέδιο. Δεν καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο δεν αποσυνδέει το υπουργείο την αμοιβή των εξεταστών και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εξετάσεις. Αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει η λειτουργικότητα του κράτους».

Ως εκπρόσωπος του αντίστοιχου σωματείου από τον Βόλο και μέλος του Δ.Σ. της πανελλήνιας Ομοσπονδίας ο κ. Γιώργος Μαργέλος υπογράμμισε: «Γνωρίζουμε πως το πρόβλημα δεν είναι της Περιφέρειας αλλά ήρθαμε να κάνουμε μια ενημέρωση για το αν λήξει η αποχή, πώς θα ξεμπλοκάρει το σύστημα».

Εν τέλει ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός είπε από την πλευρά του: «Έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά έρχεται αυτή τη στιγμή άλλο ένα θέμα μείζονος σημασίας. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν διπλώματα, για να εξυπηρετηθούν στις ζωές τους. Νέοι προσλαμβανόμενοι δεν μπορούν να έχουν δίπλωμα αλλά και ταυτόχρονα και επαγγελματίες δεν μπορούν να βγάλουν διπλώματα για να εργαστούν.

Από τότε όμως που ξεκίνησε η αποχή από τους εξεταστές έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Οι εκπαιδευτές έχουν δίκιο γιατί υπάρχει οικονομική στρέβλωση για τους ίδιους. Ταυτόχρονα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια την κοινωνία χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι.

Το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει ευθύνες. Δεν ξέρω αν θέλει να κάνει νέο νόμο. Μέχρι να το κάνει όμως αυτό, πρέπει να λειτουργήσει η διαδικασία. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάμε στο παλιό καθεστώς. Ως Περιφέρεια βγάλαμε και απόφαση για να γίνονται εντός ωραρίου, αλλά το θέμα είναι πως πρέπει το Υπουργείο να συνεννοηθεί με τους εξεταστές, να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα και από κει και πέρα να κάνει μια διαδικασία μεταβατικής περιόδου ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις στην κοινωνία», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Σημειώνεται πως οι εξεταστές-υπάλληλοι των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης απέχουν από την εργασία τους ζητώντας:

-Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.

-Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης σε όσους εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.

Απόσυρση της απόφασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησης των οδηγών μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 74 ετών και νομοθέτηση δωρεάν ιατρικών εξετάσεων από τα δημόσια Νοσοκομεία, για όλους τους υποψήφιους οδηγούς (παλιούς και νέους).

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass