ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 16, ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ «ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

Στην παράταξη Καραλαριώτου προσχώρησε ο Χρήστος Αγορίτσας

Δημοσίευση: 21 Νοε 2018 22:24
Ο κ. Χρήστος Αγορίτσας ορκίσθηκε δημοτικός σύμβουλος στις 11 Σεπτεμβρίου,  ενώπιον του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, παρόντων του επικεφαλής  της παράταξης Ντ. Διαμάντου και του παραιτηθέντος συμβούλου Μ. Ξηρομερίτη Ο κ. Χρήστος Αγορίτσας ορκίσθηκε δημοτικός σύμβουλος στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, παρόντων του επικεφαλής της παράταξης Ντ. Διαμάντου και του παραιτηθέντος συμβούλου Μ. Ξηρομερίτη

«Δηλώνω την υποστήριξή μου στη Νέα Αυτοδιοικητική Παράταξη, με επικεφαλής την κ. Ρένα Καραλαριώτου και στους διακηρυγμένους στόχους της, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Χρήστος Αγορίτσας, δηλώνοντας έτσι αφενός την αποχώρησή του από την παράταξη Διαμάντου με την οποία εκλέχθηκε και παράλληλα, την προσχώρησή του στη δημοτική παράταξη Καραλαριώτου.

Ο μαθηματικός Χρ. Αγορίτσας ορκίσθηκε δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ντίνου Διαμάντου, πριν από 2 μήνες περίπου στη θέση του πρώην δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη, που αρχικά είχε ανεξαρτητοποιηθεί και στη συνέχεια παραιτήθηκε, από τον ίδιο συνδυασμό στο όνομα της ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης. Η αποχώρηση Αγορίτσα αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον συνδυασμό «Νέα Λάρισα» του οποίου ηγείται ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Διαμάντος, μετά και την προχθεσινή ομαδική αποχώρηση 16 υποψηφίων από τον συνδυασμό. Με τον κ. Διαμάντο «απαντώντας» στους 16 να δηλώνει πως «Tο Ανεξάρτητο Λαρισαϊκό Μέτωπο Αυτοδιοίκησης για τη Νέα Λάρισα θα συμμετάσχει αυτοδύναμο στις εκλογές του Μαΐου» επαναλαμβάνοντας την απόφασή του να κατέλθει στις εκλογές του Μαΐου του 2019, ως επικεφαλής συνδυασμού. Οι 16 –και δη τα στελέχη και μέλη της ΝΔ- δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμη τη θέση τους σε αντίθεση με τον κ. Αγορίτσα που προσχώρησε στην παράταξη Καραλαριώτου, επιβεβαιώνοντας έτσι τις διεργασίες στον χώρο της ΝΔ. Διεργασίες που στοχεύουν σε «συστράτευση» και «ενότητα της παράταξης» με απώτερο σκοπό το νικηφόρο αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές, μετά μάλιστα και την κοινή απόφαση των δημοτικών παρατάξεων, Ρένας Καραλαριώτου και Θανάση Μαμάκου να κατέλθουν από κοινού με υποψήφια δήμαρχο Λάρισας την κ. Καραλαριώτου, διαθέτοντας πλέον και τη στήριξη της ΝΔ.
ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ
Αναλυτικά ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Χρήστος Σ. Αγορίτσας, στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Η πόλη μας και οι γειτονιές της εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλά και μεγάλα προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια, παρά τις υποσχέσεις και τις διακηρύξεις της Δημοτικής Αρχής, πολύ λίγα πράγματα έγιναν, τα περισσότερα από αυτά, κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Η Λάρισα εξακολουθεί να είναι μια πόλη που δεν προσφέρει στους δημότες την ποιότητα ζωής που τους αξίζει να έχουν.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή δυστυχώς πορεύτηκε και πορεύεται με τρόπο αποσπασματικό, χωρίς όραμα και χωρίς σχέδιο. Η διοίκηση του Δήμου ασκήθηκε και ασκείται αναποτελεσματικά με παρωχημένες νοοτροπίες και ξεπερασμένες πρακτικές. Η λογική του «βλέποντας και κάνοντας» δυστυχώς αποτέλεσε τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων της πόλης μας.
Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μου ότι για να λυθούν τα προβλήματα και να προχωρήσει η πόλη μας μπροστά, χρειάζεται νέες ιδέες, όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και ικανούς ανθρώπους. Χρειάζεται επίσης συστράτευση όλων των δυνάμεων και μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με όλους όσοι θέλουν να δουλέψουν σκληρά και οργανωμένα για να γίνει η Λάρισα πιο νοικοκυρεμένη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλής και πιο σύγχρονη. Η Λάρισα των ανθρώπων με όραμα και πίστη, που της αξίζει να προχωρήσει μπροστά.  Αισθάνομαι προσωπικά την ανάγκη να συμμετέχω στην προσπάθεια για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη Λάρισα και τους δημότες της. Γι’ αυτό αποφάσισα να αποδεσμευτώ από την παράταξη στην οποία ανήκω μέχρι σήμερα. Δηλώνω την υποστήριξή μου στη Νέα Αυτοδιοικητική Παράταξη, με επικεφαλής την κυρία Ρένα Καραλαριώτου, και στους διακηρυγμένους στόχους της και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για μια πόλη σύγχρονη, ανοιχτή στις νέες τεχνολογίες, φιλική στο περιβάλλον αλλά και στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μια πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής. Για μια πόλη ευρωπαϊκή που θα προσφέρει στους δημότες της, τις προϋποθέσεις να εργάζονται και να ζουν δημιουργικά. Μια πόλη που τα προβλήματα της καθημερινότητας θα λύνονται άμεσα από ανθρώπους με μεράκι και όρεξη να προσφέρουν στην πόλη που αγαπούν. Μια Λάρισα που θα προωθεί την καινοτομία, που θα είναι ανοιχτή στις προκλήσεις που έρχονται. Μια Λάρισα καλύτερη από αυτή που σήμερα ζούμε. Η Λάρισα αξίζει καλύτερα. Ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί!» καταλήγει ο κ. Αγορίτσας.
ΑΛΜΑ
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα», Ντ. Διαμάντος «απαντώντας» στους 16 υποψηφίους συμβούλους που εγκατέλειψαν την παράταξη υπογραμμίζει πως «Tο Ανεξάρτητο Λαρισαϊκό Μέτωπο Αυτοδιοίκησης για τη Νέα Λάρισα θα συμμετάσχει αυτοδύναμο στις εκλογές του Μαΐου». Οι 16 υποψήφιοι σύμβουλοι - στις δημοτικές εκλογές του 2014 – με τον συνδυασμό Διαμάντου αποχώρησαν από την παράταξη, παρατηρώντας, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην κοινή τους επιστολή, ότι «είχαν δημιουργηθεί σοβαρά σημεία απόκλισης από τη στρατηγική που είχαμε χαράξει, το όραμα με το οποίο ξεκινήσαμε καθώς και με επιλογές, τακτικές και θέσεις του επικεφαλής μας». Αναλυτικά στην απαντητική δήλωσή του ο κ. Διαμάντος σημειώνει τα εξής: «Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τους 16 ανθρώπους που συμπορευτήκαμε το 2014. Εξακολουθώ να τους εκτιμώ προσωπικά. Και έχω την αίσθηση ότι θα ξαναβρεθούμε, υπερβαίνοντας τις σημερινές τους δυσκολίες και ανησυχίες. Θέλω όμως να τους ευχαριστήσω και για έναν ακόμα πιο σημαντικό λόγο, διότι με την κίνησή τους αυτή έκαναν ακόμα πιο ξεκάθαρο στην τοπική κοινωνία το μήνυμα που δημόσια κατέθεσα πριν λίγο καιρό και είχε αποδέκτες προς κάθε κατεύθυνση. Ένα μήνυμα για ένα ΑΛΜΑ εμπρός για τη Νέα Λάρισα. Με ένα απόλυτα διαυγές αυτοδιοικητικό στίγμα χωρίς αστερίσκους. Που θέτει αυτόματα εκτός, οποιονδήποτε προτάσσει άλλες προτεραιότητες (κομματικές ή προσωπικές) έναντι της μοναδικής που θέσαμε το 2014 και θέτω και σήμερα: μία ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα από ένα Ανεξάρτητο Λαρισαϊκό Μέτωπο Αυτοδιοίκησης για τη Νέα Λάρισα που θα συμμετάσχει αυτοδύναμο στις εκλογές του Μαΐου» καταλήγει ο κ. Διαμάντος.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass