«Απόφαση τώρα ή δημοψήφισμα»

Η Σ.Ε. ΕΥΡΥΜΕΝΩΝ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 15:46

Τη συναίνεση για τη μεταφορά της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών ή τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ζητούν από τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΔΕ Ευρυμενών.

Η επιστολή, η οποία δημοσιοποιείται και στον Τύπο, έχει ως εξής:

«Η συνεκτική περιοχή μας που ανήκε προ του Καλλικράτη στον τέως Δήμο Ευρυμενών δεν έχει κανένα ουσιαστικό χαρακτηριστικό συνοχής με τον Δήμο Αγιάς, αλλά έχει διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία του Δήμου Τεμπών ως ενιαίος χώρος μεταξύ του Δυτικού Κισσάβου και του Κάτω Ολύμπου, της Κοιλάδας των Τεμπών και του Δέλτα Πηνειού, ως προς τις αγροτικές, επαγγελματικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές σχέσεις, υποδομές και δραστηριότητές μας.

Επί πολλά έτη εξυπηρετούμαστε αποκλειστικά από υποδομές και υπηρεσίες που έχουν έδρα τον Δήμο Τεμπών (Τράπεζα, Γυμνάσιο, Λύκειο, Γεωτεχνικές Υπηρεσίες, Υποθηκοφυλάκεια, Αστυνομικό τμήμα, ΟΣΕ, Κέντρο Υγείας, ύδρευση Παλαιοπύργου, έργα διαχείρισης και άρδευσης στον Πηνειό, κοινός Αγροτικός Συνεταιρισμός, Κτηνιατρείο, παραγωγικές και εμπορικές συνεργασίες στο ακτινίδιο, ελιά, στο εργοστάσιο μηδικής, καλαμποκιού κλπ).

Η έδρα του Δήμου Αγιάς απέχει έως και πάνω από 50 χιλιόμετρα από τους οικισμούς μας όπου απαιτείται να διασχίζουμε 2 βουνά (Κίσσαβο και Μαυροβούνι) για να μεταβούμε στο διοικητικό κέντρο του Δήμου Αγιάς, μέσω ενός ορεινού κακού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα διαχρονικά να μην έχουμε απολύτως καμία δυνατότητα ουσιαστικής συναλλαγής και εξυπηρέτησης ως πολίτες από το διοικητικό κέντρο της Αγιάς, ενώ έχουμε άμεση πρόσβαση στο κοντινό Διοικητικό Κέντρο του Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών, που επιπρόσθετα βρίσκεται επί του οδικού άξονα ΠΑΘΕ και των συχνών μετακινήσεών μας προς την πόλη της Λάρισας.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν, ανεξάρτητα από τις προθέσεις και προσπάθειες της εκάστοτε δημοτικής αρχής:

1) Η μελέτη του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ του 2010 που πρότεινε για λόγους εύρυθμης λειτουργίας και αναπτυξιακής προοπτικής μας την ένταξη των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και παραβιάστηκε από την τότε πολιτική ηγεσία.

2) Το δημοψήφισμα του 2010 όπου κατά 90% οι ψηφίσαντες εκφράστηκαν υπέρ της ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

3) Η κοινή απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Ευρυμενών και του Κάτω Ολύμπου του 2010 υπέρ της ένταξης των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

4) Η συλλογή υπογραφών το 2016 με τις οποίες το 80% των ψηφοφόρων της ΔΕ Ευρυμενών συνυπόγραψε για την ένταξη των Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών και έχουμε υποβάλλει στο ΥΠΕΣ με τον υπ' αριθμ. Πρωτοκόλλου: 32624//20-10-2016.

5) Η συλλογή υπογραφών 67 φορέων της ΔΕ Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών που υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημά μας για ένταξη της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

6) Η υποβολή όλων των παραπάνω και η παράσταση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών τον Οκτώβριο του 2018 όπου όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκφράστηκαν θετικά για το αίτημά μας.

7) Η υποβολή όλων των παραπάνω σε τεκμηριωμένο Φάκελο μαζί με δύο παραστάσεις συνεργασίας που κάναμε ως ΣΕ στον Υπουργείο Εσωτερικών το 2016 και το 2018.

8) Οι ενημερώσεις και παραστάσεις που κάναμε σε όλους τους βουλευτές του Νομού εκ των οποίων οι περισσότεροι στηρίζουν δημόσια την ένταξη της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών ενόψει του Νομοσχέδιου χωροταξικών αλλαγών που θα έλθει στη Βουλή.

Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η τοπική κοινωνία της ΔΕ Ευρυμενών είναι στη συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ του αιτήματος μεταφοράς της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

Από την έναρξη του αγώνα μας ενημερώσαμε όλους τους εκπροσώπους των τοπικών συμβουλίων, των φορέων και τους δημοτικούς συμβούλους της ΔΕ Ευρυμενών, οι περισσότεροι των οποίων παρευρέθηκαν και στη λαϊκή συνέλευση του Μαΐου 2016 όπου συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή και σε μεταγενέστερες συνεδριάσεις της ΣΕ.

Οι απόψεις μέρους των εκπροσώπων της ΔΕ Ευρυμενών που για δικούς τους λόγους αγνοούν ότι οφείλουν να εκπροσωπούν τη θέληση της τοπικής κοινωνίας θα κριθούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές από τους πολίτες.

Στις δημοσιοποιήσεις απόψεων εκπροσώπων φορέων που δήλωσαν ότι δεν είναι σύμφωνοι με το αίτημά μας διακρίνουμε φορείς όπως o Μορφωτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» ο οποίος όμως έχει συνυπογράψει υπέρ του υπομνήματός μας, αφού σχεδόν όλα τα μέλη του συλλόγου και του ΔΣ συνυπέγραψαν το Υπόμνημα των κατοίκων και δραστηριοποιούνται υπέρ του αγώνα μας. Αν υπάρχει μέλος του ΔΣ που έχει διαφορετική άποψη, προφανώς εκφράζει μόνο τον εαυτό του και όχι τον σύλλογο.

Σε συνέχεια των παραπάνω σας καλούμε ως ΔΣ να συναινέσετε στη μεταφορά της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

Εάν έχετε αμφισβητήσεις για τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών της ΔΕ Ευρυμενών σας καλούμε να διοργανώσετε δημοψήφισμα στη ΔΕ Ευρυμενών τώρα.

Συνημμένα σας επανυποβάλλουμε το Υπόμνημα και τον Φάκελο τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που σας είχαμε υποβάλει από τον Οκτώβριο του 2016».

 Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΔΕ Ευρυμενών:

Ζιαβλιάκης Κωνσταντίνος, Τζικούλης Γεώργιος, Παλάκας Χρήστος Θ., Παλάκας Χρ. Πασχάλη, Τσάτσαρη Ελπινίκη, Ολύμπιος Αθαν. Παύλου, Ολύμπιος Παύλος, Κυριάκος Βασίλειος, Αρβανίτης Αθανάσιος, Καμπίσιος Αστέριος, Ευαγγελός Κωνσταντίνος, Στεργιούλα Φωτεινή, Κατσιάβας Νικόλαος, Δήμου Παναγιώτης, Γκατζάς Κωνσταντίνος, Τσιτσές Δημήτριος, Παλάκα - Χαλιαμπάλια Δέσποινα, Παλάκας Δημήτριος, Πιτσιάβας Ιωάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass