ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Διασκεδάζουν αλά ελληνικά λόγω κρίσης

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 22:07

Βράδυ Τετάρτης μια βόλτα στην πόλη και η κίνηση που είχε ξεκινήσει από νωρίς εξαιτίας και των ανοιχτών καταστημάτων διατηρείται μέχρι αργά. Οι απογευματινοί καφέδες δίνουν τη θέση τους σε ποτήρια με κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Η εβδομάδα είναι στη μέση της και το Σαββατοκύριακο θέλει κάτι περισσότερο από μια ανάσα. Η διασκέδαση όμως είναι απαραίτητη. Η ώρα περνά και γεμίζουν τα μπαρ, ανοίγουν τα κλαμπ και ο DJ παίζει ελληνικά γιατί είναι Τετάρτη και στη Λάρισα έχουν… θέμα.  
Οι Λαρισαίοι δεν περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να διασκεδάσουν, αλλά σπάνε την εβδομάδα επιλέγοντας την Τετάρτη για αλκοόλ και βόλτες μέχρι αργά. Μάλιστα είναι μια ημέρα που αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων διοργανώνουν θεματικές βραδιές.
Όλα όμως έχουν μια εξήγηση και απαντούν σε αυτό το Λαρισαϊκό «φαινόμενο» επιχειρηματίες του χώρου. Το κέντρο ήταν και θα είναι το αγαπημένο μέρος των Λαρισαίων όσον αφορά στη νυχτερινή διασκέδαση και ειδικά τις Τετάρτες. Οι επιλογές αμέτρητες, την ώρα που το ασταμάτητο bar hopping σε καθιερωμένα στέκια για ποτό και κουβέντα με φίλους καλά κρατεί.
Καφέ-μπαρ μικρά, μεγάλα, άλλα με εξειδίκευση στα κοκτέιλ και άλλα με μπάντες, μουσικές σκηνές για όλα τα ακούσματα, πολλές οι επιλογές στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Τι άλλαξε όμως από τις πρώτες ημέρες της οικονομικής κρίσης μέχρι σήμερα; Επιχειρηματίες εξηγούν ότι «η νύχτα έπεσε πολύ την περίοδο της οικονομικής κρίσης».
Η κατανάλωση μειώθηκε και ο κόσμος περιόρισε τις εξόδους του. «Πλέον ο κόσμος τις καθημερινές θα πιει έναν καφέ και ένα ποτό νωρίς, για να επιστρέψει κατά τις 11 το βράδυ στο σπίτι. Έχουμε γίνει σαν την Ευρώπη και εμείς, που διασκεδάζουν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή», σημειώνουν. Πώς εξηγούν όμως το «φαινόμενο» Τετάρτη που πάει να ανταγωνιστεί σε διασκέδαση την Παρασκευή. «Παρατηρείται μεγάλη άνοδος των μαγαζιών που παίζουν ελληνικά και αυτό είναι αποτέλεσμα της κρίσης.
Γι’ αυτό οι Τετάρτες καταγράφουν άνοδο, γιατί τα καταστήματα επιλέγουν να βάζουν ελληνικά μία φορά την εβδομάδα και έτσι καταγράφουν αύξηση. Έτσι εξηγείται η κίνηση την Τετάρτη εξαιτίας των ελληνικών».
Μάλιστα πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως είχε πει ένας μαέστρος του Αντώνη Ρέμου λίγο πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης.
«Να δεις που σε λίγο καιρό, μόλις ξεκινήσει η κρίση θα υπάρξει μεγάλη στροφή στα ελληνικά», είχε αναφέρει ο μαέστρος στον Λαρισαίο επιχειρηματία για να του εξηγήσει στη συνέχεια «πως όπου υπάρχει φτώχεια, δυστυχία, δύσκολες συνθήκες τότε υπάρχει και στροφή στη φολκλορική μουσική».
Για να προσθέσει στη συνέχεια πως «έτσι εξηγείται και η στροφή στα ελληνικά στη δική μας διασκέδαση.
Πλέον δεν υπάρχει ένα κλαμπ στη Λάρισα αλλά και στην Αθήνα που να μη βάζει έστω μία ημέρα ελληνική μουσική.
Ο κόσμος θέλει να ακούσει ελληνικά, να διασκεδάσει, να βγάλει τον πόνο του. Μπορεί να βγαίνει λιγότερες φορές την εβδομάδα και συγκεκριμένες αλλά θέλει να διασκεδάσει όταν θα βγει».
Οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και καταστημάτων εστίασης λένε πως «αν γινόταν θα παίζαμε ελληνικά και τις επτά ημέρες. Ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει ακούγοντας ελληνικά. Γι’ αυτό τον λόγο επιλέγουν και τις θεματικές βραδιές τα κλαμπ».   
Η νύχτα στη Λάρισα φαίνεται ότι αλλάζει, ότι δειλά - δειλά επιστρέφει στην προ οικονομικής κρίσης εποχή, καθώς εκτός από τις καφετέριες και τα μπαρ δημιουργούνται και νέα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

 

Της Ζωής Παρμάκη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass