Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΑΝΔΡΑΚΗ

Ταχύτητες εθνικής οδού με όριο τα… 50 χλμ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 22:10

Μέχρι πόσο μπορείς να τρέξει κάποιος σε έναν δρόμο που έχει ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 50 χιλιόμετρα την ώρα; Ρητορικό το ερώτημα.

Η αλήθεια είναι πως ίσως το λιγότερο από το 10% των οδηγών πηγαίνει σύμφωνα με τον νόμο στον καινούριο δρόμο της οδού Σανδράκη. Πολύ λέμε 10%; Ενδεχομένως.
Επρόκειτο για τον δρόμο που συνδέει την οδό Λαγού (ΔΕΥΑΛ) με την Κοζάνης στο ύψος του κυκλικού κόμβου μετά το στάδιο Αλκαζάρ. Ένας καινούριος δρόμος αλλά οι συνήθειες που φέρνουν οι οδηγοί των Ι.Χ. είναι δυστυχώς παλιές…
Η ταχύτητα των περισσοτέρων αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα όμως υπάρχουν κι εκείνοι που προλαβαίνουν ανάμεσα να αναπτύξουν ταχύτητες που φτάνουν ακόμα και τα 120 χλμ/ώρα με μια πρόχειρη εκτίμηση. Ταχύτητες δηλαδή εθνικών οδών. Δεν λείπουν οι περιπτώσεις που αρκετοί αναβοσβήνουν τα φώτα στα προπορευόμενα οχήματα θέλοντας να κάνουν προσπέραση από οποιαδήποτε πλευρά. Είτε από αριστερά είτε από δεξιά.
Ένα ευτύχημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός πως υπάρχει στο μέσον της απόστασης (από ΔΕΥΑΛ μέχρι Αλκαζάρ) ένα φανάρι. Αυτό αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα για όσους νομίζουν πως μπορούν να ξεπεράσουν ακόμα και τα όρια ταχύτητας εθνικών οδών.
Οι λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι οδηγοί τρέχουν υπερβολικά ίσως να είναι οι εξής: Έχουν την αίσθηση πως ο περιφερειακός αυτός δρόμος έχει άλλα, διαφορετικά όρια από αυτά της πόλης. Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την ταχύτητα πάνω από τα 50 χλμ καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής.
Επίσης το κομμάτι του περιφερειακού δρόμου που συνεχίζει από τον κυκλικό κόμβο του Αλκαζάρ προς τη Νέα Σμύρνη, όπου υπάρχει όριο 70 χλμ/ώρα.
Όπως και να έχει όμως είναι ένας καινούριος δρόμος και βρίσκεται εντός κατοικημένης περιοχής. Επειδή χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τους οδηγούς, καλό θα είναι να πατάμε το πόδι στο γκάζι λίγο πιο απαλά. Τόσο, όσο…
Κ.Γ.

Gallery άρθρου