ΚΚΕ Λάρισας: Μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 17:53

 

«Μονόδρομος είναι ο οργανωμένος αγώνας. μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις Λαϊκές Επιτροπές» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Με τη σύμπτυξη του ναι και του όχι του πρόσφατου δημοψηφίσματος σε ένα μεγάλο ναι στη επίθεση των λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου, η κυβέρνηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, φέρνει σήμερα στη Βουλή το σχέδιο της συμφωνίας που διαπραγματεύεται με την Ευρωζώνη, η οποία αποτελεί βάση για τη νέα δανειακή σύμβαση, δηλαδή για το επόμενο μνημόνιο.

Η προπαγάνδα, που συνοδεύει την κατάθεση της νέας δανειακής σύμβασης, είναι πανομοιότυπη με εκείνη που εξαπολυόταν από τα κυβερνητικά επιτελεία όταν στη Βουλή όταν έρχονταν τα δύο προηγούμενα μνημόνια. Και τότε, το ψευτοδίλημμα, που απηύθυναν στο λαό για να σκύψει το κεφάλι, ήταν «μνημόνιο ή χρεοκοπία». Όπως αποδείχτηκε, όμως, το κάθε επόμενο μνημόνιο βούλιαζε το λαό βαθύτερα στη χρεοκοπία και στη φτώχεια. Το ίδιο γίνεται και τώρα. Τώρα, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το τρίτο μνημόνιο περιέχει ακόμα χειρότερα μέτρα, πρόσθετα σ' αυτά που διατηρούνται ακέραια και περιέχονταν στα δύο προηγούμενα μνημόνια.

Καλούμε την εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα σε συμμαχία να ακυρώσουμε τα σχέδια πτώχευσης του λαού. Να πούμε «όχι» στο νέο βάρβαρο μνημόνιο! Να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλου του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου. Να διεκδικήσουμε ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να ακυρώσουμε στην πράξη με τους αγώνες όλα τα βάρβαρα μετρά και τους αντιλαϊκούς νόμους. Αυτά τα συνθήματα πρέπει να κυριαρχήσουν στους αγώνες του επόμενου διαστήματος. Οργάνωση και δράση παντού: Στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές. Το ΠΑΜΕ βγαίνει μπροστά, με παρακαταθήκη τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τα συλλαλητήρια και τις μάχες στους κλάδους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass