«Δεν προέκυψε καμία παράβαση καθήκοντος»

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΩΤ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2018 22:17

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκε χθες η εκπαιδευτική κοινότητα την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας σύμφωνα με την οποία ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Σωτήρης Βούλγαρης κρίθηκε αθώος για την υπόθεση του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας.

Ο κ. Βούλγαρης είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος αλλά το Δικαστήριο, εξετάζοντας γονείς και εκπαιδευτικούς, δέχθηκε ότι «όλες οι ενέργειες έγιναν εντός του πλαισίου των νόμων».

Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Σχολείο Σωτηρίτσας έκλεισε το 2017 μετά από έλεγχο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας που έκρινε το κτίριο που επί χρόνια στεγαζόταν το σχολείο, ως ακατάλληλο με αποτέλεσμα να μπει «λουκέτο». Έτσι μετά από απόφαση του Δήμου Αγιάς υποδείχθηκε ως σχολείο υποδοχής των 24 μαθητών το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας με ορισμένους γονείς να αντιδρούν στην εξέλιξη ζητώντας επιτακτικά τα παιδιά τους να εγγραφούν σε Δημοτικό Σχολείο της Αγιάς.

Δεκάδες γονείς κατέθεσαν χθες στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι πληροφορήθηκαν την απόφαση την ημέρα του αγιασμού και πως πήγαν τα παιδιά τους στο 1ο Δημοτικό της Αγιάς, όπου δεν τα έκαναν δεκτά.

Στο ερώτημα γιατί αρνήθηκαν να τα εγγράψουν στη Μελιβοία σημείωσαν την ανησυχία τους για την κατάσταση του δρόμου ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι είναι κοντινότερη η απόσταση προς την Αγιά. Μάλιστα η αντιπαράθεση γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας διήρκησε περίπου δύο εβδομάδες με τα παιδιά να μην παρακολουθούν μαθήματα, προκαλώντας μάλιστα την εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε στη χθεσινή δίκη.

Διευθυντές σχολείων σημείωσαν χθες, μεταξύ άλλων, στο Δικαστήριο ότι το Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας, προκειμένου να υποδεχθεί τους μαθητές της Σωτηρίτσας αναβαθμίσθηκε σε 5θέσιο και πως το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγιάς δεν έχει τέτοια οδική πρόσβαση έτσι να επιτρέπεται η προσέγγισή του από λεωφορείο.

Με τον κ. Βούλγαρη να σημειώνει πως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ενημερώθηκε για την ακαταλληλότητα του κτιρίου στις 29 Αυγούστου 2017 και πως ο Δήμος Αγιάς, ως όφειλε, υπέδειξε το πλησιέστερο σχολείο. Σημείωσε την αναβάθμιση του Δ.Σ. Μελιβοίας αλλά και τα προβλήματα έλλειψης αιθουσών στα δύο Δημοτικά Σχολεία της Αγιάς. Προσθέτοντας ότι το αίτημα ορισμένων γονέων να μετακινούνται τα παιδιά τους με ταξί στην Αγιά ήταν ασύμφορο με αφορμή τον αριθμό των μαθητών σε αντίθεση με τη δαπάνη μεταφοράς με λεωφορείο.

Ως προς την ακαταλληλότητα του δρόμου ο κ. Βούλγαρης σημείωσε ότι το ίδιο καθεστώς μεταφοράς μαθητών ισχύει και για τους μαθητές σε αλλά χωριά του νομού, όπως της ορεινής Ελασσόνας, των Φαρσάλων και του Κιλελέρ όπου έπαψαν να λειτουργούν ευάριθμα σχολεία. Για να σημειώσει τέλος την έκπληξή του για την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Η εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως «δεν προέκυψε καμία παράβαση καθήκοντος» και πως «όλες οι ενέργειες έγιναν εντός του πλαισίου των νόμων» σημειώνοντας ως «κατανοητή την αγωνία των γονέων για την κατάσταση του δρόμου» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ανησυχία των γονέων δεν καθιστά ένοχο τον κατηγορούμενο».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον κ. Βούλγαρη ενώ την ακροαματική διαδικασία μεταξύ άλλων παρακολούθησαν, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δημ. Παπαποστόλου, σχολικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και αρκετοί δάσκαλοι.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass