ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΥΠΟ ΤΟΝ Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Προέχει η σωτηρία της χώρας

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2015 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιουλ 2015 20:02

 

"Θα πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Επ' ουδένι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη και έξοδο από την ευρωζώνη". Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην κοινή συνεδρίαση υπό τον πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη των  βουλευτών της παράταξης που συμμετέχουν στις Επιτροπές: Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών, Κοινωνικών και Δημόσιας Διοίκησης με θέμα την εξουσιοδότηση που ζητά η κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Η εξουσιοδότηση που ζητά ο πρωθυπουργός από τη Βουλή είναι ενδεικτική του άγχους του κ. Τσίπρα να μετακυλήσει τις ευθύνες του. Το ίδιο έπραξε και με το δημοψήφισμα. Τότε επιχείρησε να μετακυλήσει την ευθύνη στο λαό, τώρα επιχειρεί να μετακυλήσει την ευθύνη στην εθνική αντιπροσωπεία. Η Νέα Δημοκρατία είναι κατεξοχήν η παράταξη του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Και οφείλει να εκπέμψει τούτες τις δύσκολες ώρες ένα μήνυμα ενότητας. Θα πρέπει πάση θυσία να αποτραπεί η άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Επ ουδένι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.


Αναμφίβολα, τα μέτρα που εισηγείται στο και πέντε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ιδιαίτερα επώδυνα. Και είναι πιθανό στην τελική τους μορφή να είναι ακόμη πιο οδυνηρά. Επειδή προέρχομαι από αγροτική περιφέρεια και υπηρέτησα τον αγροτικό κόσμο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιτρέψτε μου να αναφερθώ στις συνέπειες για τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ιδιαίτερα όσον αφορά στους αγρότες -που στο δημοψήφισμα ψήφισαν Όχι- τα μέτρα συνιστούν πραγματικό σοκ. Προβλέπουν αυξήσει φορολογικών συντελεστών, όταν μας έλεγαν δυσβάστακτο φόρο το 13%. Καταργούν την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και αυξάνουν τις εισφορές στον ΟΓΑ. Ταυτόχρονα τσαλακώνουν με την πρότασή τους νόμους που προ ημερών ψήφισαν, όπως η εξαίρεση από τη φορολόγηση των επιδοτήσεων έως 12 χιλιάδες ευρώ. Βεβαίως, για όλα αυτά είχαμε προειδοποιήσει τους πολίτες και ιδιαίτερα τους αγρότες στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ενώ, λοιπόν,  η χώρα αν είχε κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ θα βρίσκονταν σήμερα στη μεταβατική πιστωτική γραμμή στήριξης με μέτρα λιγότερα του 1δις του mail Χαρδούβελη, ενώ το 2016 θα έβγαινε στις αγορές, τώρα μετά από 5 μήνες "δημιουργικής ασάφειας" και προκειμένου να μη βγει από την ΕΕ οδηγείται σε επώδυνο μνημόνιο. Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά επιχειρήματα για το πως έφτασε η πατρίδα στο χείλος του γκρεμού. Τώρα, όμως, προέχει η σωτηρία της χώρας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass